5 varningstecken på att du är för beroende av din partner

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Att bli beroende av sin partner är lättare att bli än vad det är att faktiskt identifiera. Kanske är du mer beroende än vad du tror? I alla fall om de här sakerna stämmer in på er.

1. Du kan inte göra planer utan att ha bestämt med din partner

När dina polare i gruppchatten snackar om att boka en resa eller att gå ut i helgen, vad är då din första tanke "Åh JAAA!" eller "Åh vad kul, ska bara kolla med min partner så det funkar!"? Är det det sistnämnda så är det ett varningstecken.

2. Du kan egentligen inte ta några beslut alls utan att höra med din partner

Om du inte kan handla, köpa kläder, bestämma färg på ditt hår, lägga ut en bild på Instagram och bestämma dig för om du ska gå på jobbfesten utan att höra med din partner så håller din självständighet på att tyna bort.

3. Din partners intresse blir också ditt intresse

Det kanske börjar som en rolig dejt, att du hänger med din partner på hens hobby. Sen blir det en grej som ni gillar att göra ihop, och tillslut så är det inte bara hans största intresse utan också ert och därmed ditt. Skitkul med en gemensam hobby, fram tills ni gör slut eller att han tröttnar.

Foto: Pexels

4. Du träffar aldrig dina kompisar längre

Prioriterar du bort alla middagar med dina tjejkompisar för att sitta hemma i soffan med charkisar med din partner så är det ett varningstecken. Om ni dessutom bor ihop så är det verkligen hög tid att slita sig loss och hänga med dina polare innan de försvinner för alltid.

5. När du väl tänker efter så handlar allt om "ert liv" och "er framtid" istället för "ditt liv" och "din framtid"

Det är klart att man ser sin partner som en del av sitt liv, men man måste också ha en egen plan med privata mål och ambitioner för att inte tappa fotfästet helt om det någon gång skulle bli så att ni går skilda vägar.

Är ditt förhållande så bra som det kan bli? Relationsexperten Gary W. Lewandoski Jr har sammanställt tio frågor som avslöjar om ni har kärleksgnistan kvar. Se hur du gör testet i videon.

Mer:

5 tecken på att du borde göra slut – även om du älskar din partner

21 saker du borde ha på din bucket list 2018 – om du är singel

Gilla Modette på Facebook!