Så mycket pengar lägger svenskar på alla hjärtans dag-presenter

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Nästa vecka är det dags för årets mest romantiska dag, alla hjärtans dag. Men hur mycket pengar brukar vi lägga på presenter till våra älsklingar?

Lagom till årets mest romantiska dag, alla hjärtans dag, har Svensk Handel gjort en undersökning för att se hur mycket pengar vi lägger på presenter till våra små hjärtan där ute.

Nästan varannan svensk planerar att uppmärksamma Alla hjärtans dag och vanligast är, enligt rapporten, att köpa en present till sin partner. Det är chockad och blommor som är mest populärt att köpa, samt att laga en extra god middag till sin älskling.

Bildkälla: Pexels

”Svenska folket uppskattar Alla hjärtans dag och möjligheten att visa uppskattning till de vi tycker om. Även om högtiden inte är avgörande för handeln i stort får vissa delbranscher en rejäl försäljningsskjuts”, säger Johan Davidson, chefsekonom på Svensk Handel.

Undersökningen visar att tre av fyra planerar att lägga mer än 100 kronor för att uppmärksamma dagen. Majoriteten handlar mellan 100-500 kronor och det är generellt fler män som köper presenter till sin partner. 

Exakta siffror i undersökningen visar att 24 procent planerar att lägga 0-100 kronor på Alla hjärtans dag, 31 procent planerar att lägga 100-200 kronor och 32 procent 200-500 kronor. Endast 14 procent planerar att spendera över 500 kronor.

Mer:

5 saker du kan göra på alla hjärtans dag – om du är råpank

Här är maten du ska servera om du vill lyckas med dejten

Gilla Modette på Facebook!