Fem tecken på att du förgiftar ditt eget förhållande

- Foto: Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Om du gör något av de här fem sakerna så är det hög tid att vakna och inse vad du håller på med innan det är försent för att rädda ditt förhållande.

1. Du blir arg om du inte får se din partners mobil

Nojjar du över att din partner vill hålla sin mobil privat? Sluta upp med det. Din partner har rätt till ett privatliv och är inte skyldig att visa allt som finns på telefonen bara för att ni är ihop.

2. Det handlar alltid om hur du känner

Att du tycker det är jobbigt när din partner inte smsar när hen är ute med sina polare, att du tycker det är jobbigt när du ser den stå och prata med en annan, eller att det är jobbigt när du ser att din partner likeat någons bild. Försök ta ett steg ut ur dina känslor och tänk hur din partner känner.

3. Din partner känner att hen måste gå på nålar kring dig

Ta en stund och tänk efter vid nästa bråk, är det här verkligen något som är värt att reagera på? Det är lätt att vara som ett minfält i prövande perioder och reagera på allt som du tycker din partner gör fel. Men det kan sluta riktigt illa om du inte kan släppa på vissa saker.

4. Du brukar gråta för att komma undan

Kanske släpper du på tårkanalerna lite extra för att du vill ha sympati från din partner under ett bråk? Inte okej och ett stort varningstecken på att du håller på att förgifta ert förhållande med manipulerande krokodiltårar.

5. Du slänger ur dig elaka saker under bråk – som du vet gör ont

Efter en lång tid i ett förhållande så vet man vilka punkter man ska trycka på för att såra varandra. Om du har en vana att slänga ur dig saker som du vet sårar så är det hög tid för en granskning av dig själv. Då är du uppe och touchar på psykisk misshandel.

Mer:

4 saker du gör under ett bråk som förstör ditt förhållande

7 solklara tecken på att någon är hemligt kär i dig