Därför drömmer du om att din partner är otrogen

Varför drömmer vi om otrohet?
Tjej drömmer om otrohet - Foto: Bildkälla: Unsplash
Dela på Pinterest
Har vaknat upp ur en dröm där din partner varit otrogen, och känt dig sådär arg på riktigt fastän du vet att det bara var en dröm? Då är du nog inte ensam.

Att drömma knäppa saker kan vi alla göra då och då, men vissa drömmer kan kännas lite värre än andra – exempelvis när det handlar om sex eller otrohet.

För en vanlig dröm som flera personer i ett förhållande har är att personen själv, eller ens partner, är otrogen mot en.

Drömmen kan leda till att bråk uppstår på morgonen då man inte riktigt kan släppa det som hände i drömmen. Det kan alltså orsaka onödiga problem och svartsjuka – men faktum är att det finns en förklaring till varför du precis drömde som du gjorde.

Bildkälla: Unsplash

Något som gäller alla drömmar är att dina egna drömmar handlar om dig själv, inte om någon annan. Så drömmer du om otrohet kan det handla om att du är otrogen mot dig själv, och behöver inte ha något med din partner att göra.

Bildkälla: Unslpash

Det kan handla om att du tvivlar på dig själv, går bakom ryggen på dig själv eller att du låtsas vara någon du inte är.

Så, om du vaknar upp en morgon och är arg på din partner för att hen var otrogen i din dröm, ta ett djupt andetag och försök tänka på dig själv, inte på din partner.

Mer:

Så vet du om det du känner är äkta kärlek – eller bara sexlust

Gilla Modette på Facebook!