Tinders nya funktion ska stoppa osköna killar – ger tjejer all makt

- Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Tinder lanserar en funktion som ska minska antalet dickpicks och oönskade meddelanden – och samtidigt locka till sig fler kvinnlig användare.

Tinder är dejtingappen som blev galet populär under 2014 och 2015. Sedan dess har appen sakta men säkert tappat flera användare, främst kvinnor. 

Siffror från november 2017 så har Tinder 38 % kvinnliga användare och 62 % manliga – något Tinder nu vill ändra på, skriver Huffington Post

Foto: Pexels

Det är en ny funktion som gör att det endast är kvinnor som kan börja chatta efter en match. Alltså är det kvinnan som bestämmer om paret som matchat ska börja prata med varandra eller inte.

Syftet med funktionen är att ge kvinnor makt i dejtingvärlden och därmed locka tillbaka kvinnliga användare. Tinder menar att dickpics och andra ovälkomna meddelanden kommer troligen minska om det är kvinnor som får bestämma när eller om en konversation ska inledas.

– Vi måste hela tiden lyssna på vad kvinnorna vill ha, och vad de behöver, säger Mandy Ginsberg, vd på Match.com som också äger Tinder till Huffington Post.

Funktionen kommer inte gälla alla, utan är något du kommer kunna ställa in själv. Än så länge verkar funktionen bara finnas för de söker en heterosexuell relation.

Mer:

Det här ångrar vi att vi INTE gjorde i tonåren – berättat av tjejer

Gilla Modette på Facebook!