5 saker du borde tänka på om du och din partner har slutat ha sex

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Har du och din partner inte haft sex på fleeera veckor eller månader? Då borde du läsa det här.

1. För det första, det här händer i nästan alla förhållanden.

Folk ska framstå som så kåta och sexiga hela tiden, men många ljuger garanterat om sina sexliv. Även dina vänner. Många går igenom sina upp och nersvängar i sexlivet. Så överanalysera inte situationen för mycket, sexlust kommer och går.

2. Varför har ni tappat stinget?

Är det kemin mellan er som inte gnistrat på senaste eller är det sexlusten överlag som är helt utslagen? Ta en stund och reflektera över om du blir sugen på andra eller om du inte känner pirr någonsin, för någon.

3. Att ha sex bara för att "det var länge sen nu" kan göra situationen värre.

Det kan bli påtvingat, obekvämt och riktigt dåligt. Är ni inte sugna så är ni inte sugna. Snacka om det och försök successivt komma tillbaka med sexlivet istället för att ligga bara för att. Det kommer nog göra att ni får ännu mindre sug efter varandra.

4. Vad kan ni göra för att komma tillbaka på banan?

Försök hitta sätt att få tillbaka er sexlust på i vardagen. Köp leksaker, se filmer med många sexscener och införskaffa nya underkläder. Ibland måste man jobba lite på att locka fram sexlusten.

5. Vad är egentligen okej för dig?

Alla par är olika. Många förespråkar vikten av att ha ett aktivt sexliv i sitt förhållande, vissa menar att det inte spelar så stor roll. Försök att inte lyssna för mycket på vad andra säger, utan utgå ifrån dig själv och känn ingen press ifrån någon annan över hur det "borde vara". Hur vill du att det ska vara?

Se varför du tappar sexlusten och hur du kan göra för att få tillbaka den här:

Mer:

Så lätt kan du avslöja att någon är kär i dig utifrån er chatt

Fem tecken på att han börjar bli kär i dig – berättat av killar

Sju solklara tecken på att någon är hemligt kär i dig