Gör ni det här? Då stärker ni ert förhållande


Med några enkla knep kan ni stärka ert förhållande. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Ett förhållande kräver engagemang och mycket hjärta. Dessa 8 punkter är viktiga för att uppnå en stabil och frisk relation med din partner.

1. Bryt mönster

Undvik att fastna i rutiner. Håll spänningen vid liv genom att hitta på nya saker och bräcka de gamla vanorna.

2. Engagera er i varandra

Prioritera varandra. Ta del av din partners intressen och värderingar. Ställ upp på saker som är viktigt för hen och som hen gillar att göra även om det kanske inte är lika rafflande för dig. 

Hitta en hobby ni kan dela och som ni båda tycker är fängslande. På så sätt kan ni verkligen engagera er i varandra helhjärtat. 

3. Res tillsammans 

Besök nya platser och upptäck nya saker tillsammans. Ni kommer växa och utvecklas gemensamt genom att möta nya äventyr ihop. 

Bildkälla: Pexels

4. Uppmuntra varandra

Motivera och inspirera varandra till att växa i riktning mot era drömmar. Peppa din partner att utmana sig själv, till exempel att söka det där jobbet som känns lite läskigt men som du vet att hen klarar!

5. Låt inte småsaker förstöra

Många av oss har säkert en liten släng av dramaqueen i oss – men försök att inte brusa upp över småsaker. Respektera och lita på varandra nog för att inte behöva göra små ting till något större.

"Människor gör saker som går en på nerverna ibland", säger relation- och psykoterapeuten Dr. Fran Walfish till tidningen Bustle. 

"Det stämmer för oss alla, även gällande de personer vi älskar mest. Stabila par har lärt sig att inte låta de där småsakerna skugga de viktiga sakerna", säger han vidare.

6. Kommunicera mera

Kommunikation är A och O i ett förhållande. Prata med och lyssna på varandra. Berätta för din partner när något är fel eller om en så enkel sak som hur din dag har varit. Och var självklart lyhörd när din partner vill berätta något eller behöver prata ut. 

Bildkälla: Pexels

7. Visa varandra respekt

Ni är båda er egen person och har era olikheter. Försök aldrig att förändra din partner. Respektera varandras skillnader och din respektive för den hen är. 

Lyssna på och hedra din partners åsikter. Det är helt okej att ha andra synpunkter själv. Vänd på det och se det istället som ett tillfälle att diskutera för- och nackdelarna med era olika uppfattningar och inspirera varandra till att se saker ur nya perspektiv. 

8. Värdera dig själv

Den sista punkten är kanske viktigast av allt. Tro på ditt eget värde. Bra självkänsla hjälper att bygga ett starkt förhållande. Det är också väldigt attraktivt. Var öppen och ärlig, våga visa din sårbarhet. Försök inte att vara någonting annat än just dig själv no matter what. 

Boosta också din partner i den här saken. Visa uppskattning. Berätta för hen att du värderar denne högt och, som i tidigare punkt, var respektfull. Och såklart – överös varandra med kärlek! Det är absolut prio ETT i ett partnerskap.

Hur känns det egentligen att träffa den rätta? Vi har frågat fem tjejer som har träffat sitt livs kärlek för att ta reda på hur de kände – och hur de visste att det var rätt.

Mer:

Så visste vi att vi hade träffat vår soulmate – berättat av tjejer

Gilla Modette på Facebook!