Så vet du att du är redo att dejta igen efter ett uppbrott

Så vet du att du är redo att dejta igen efter ett uppbrott - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att börja dejta igen efter ett uppbrott kan vara jobbigt. Och det kan vara ännu svårare att veta när man är redo för att ge sig in i spelet ännu en gång.

Har du och din partner gjort slut? Känner du att du är redo för att dejta igen eller vill du helst vara själv ett tag framöver? Efter ett uppbrott kan det för många vara vanligt att vänner och familj har delade åsikter om vad som är det bästa sättet att komma över någon på. 

"Det bästa sättet att komma över någon på är genom att ersätta personen med en ny", "Ta det lugnt, fokusera på dig själv och lev singellivet", detta kan vara kommentarer som de flesta av oss någonsin har, eller kommer att få höra i samband med ett uppbrott. Och det finns inget rätt eller fel för när man är redo att börja dejta igen. 

Det är olika från person till person när man känner sig redo för att börja dejta. Bildkälla: Unsplash

"Om du är den som gjorde slut, är det troligt att du inte har varit i förhållandet mentalt ett längre tag. Då kanske det inte tar lika lång tid för dig att "gå vidare" eftersom du inte har blivit sårad. Men, om du är den som blivit dumpad, så kan återhämtningen från det krossade hjärtat ta längre tid", säger psykologen Chloe Carmichael till Refinery29.

Chloe Carmichael säger till Elite Daily att det är lätt hänt att man börjar dejta igen lite för tidigt. Därför föreslår hon att man bör ta tid på sig att tänka på vad som hände i den förra relationen, och om det är ett mönster eller inte som repeteras. 

Bildkälla: Unsplash

"Om du inte är orolig över att du repeterar dåliga dejtingmönster, överväg då att göra en dejtingprofil, redan innan du känner dig 100% redo. Ibland måste vi göra vad jag kallar enkel dejting för att hjälpa oss själva att bli mer redo för den seriösa. Mentalt kan matchingar på dejtingappar hjälpa dig att känna en realistisk möjlighet av någon ny", säger Chloe Carmichael. 

Svaret på när du är redo att träffa någon ny och börja dejta varierar från person till person. Somliga kanske är redo efter någon vecka medan det kan ta upp till ett år för den andra. 

"Vi följer oftast våra hjärtan, men ibland kan det vara bra att ta ett steg tillbaka och använda våra huvuden och tänka strategiskt om vad som verkligen är det bästa för oss", säger psykologen Chloe Carmichael till Refinery29. 

Har du någon gång funderat på varför det känts annorlunda andra gången du varit kär? Vi har svaret, kolla i videon nedanför.