Frågorna att ställa på första dejten – för att lära känna varandra

Frågorna du bör ställa på första dejten - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Det kan vara knepigt att gå på en första dejt med någon och försöka lära känna personen i fråga. Men det finns några frågor du borde ställa som hjälper dig få en klarare bild.

1. "Finns det något du alltid har velat prova men inte gjort ännu?"

Talesättet lyder att man bara ångrar det man aldrig gjort. Det finns nog något som vi alla drömmer om att göra men inte gjort än. Fråga vad som finns med på din dejts bucketlist. Det är en rolig fråga som är lätt att bygga vidare på. Dessutom får du även en tydligare bild på om ni är lika äventyrliga eller inte.

2. "Vad är det mest intressanta som du har lärt dig i veckan?"

Vi lär oss något nytt varje dag, och när du ställer denna frågan har även du möjlighet att lära dig något som du inte visste sedan innan. Dessutom kan du få veta hens intressen beroende vad hen svarar.

Att lära känna någon på en dejt kan vara svårt. Bildkälla: Unsplash

3. "Vilken dag skulle du säga har varit livets bästa dag?"

Hen kan behöva lite extra betänketid innan hen har ett bra svar på frågan, men det är en bra fråga eftersom att den skapar en positiv stämning. Dessutom lär du dig även vilka upplevelser och händelser som din dejt värderar mest. Det kan även vara en fråga som gör att du kommer närmre din dejt, beroende på hens svar. 

4. "Har du haft något pinsamt moment då du trillat i offentligheten?"

Vi alla har pinsamma historier om när vi halkat på en osynlig isfläck ute på stan, trillat i en trappa eller snubblat över fötterna. I efterhand är dessa historierna oftast väldigt roliga, så passa på att fråga om din dejt har hamnat i någon liknande situation. Skratt utlovas!

Kom ihåg att det alltid är kul att lära känna nya människor. Bildkälla: Unsplash

5. "Vilken är din mest värdelösa talang?"

Vi alla har någon värdelös talang som inte gör någon nytta. Fråga din dejt vad hens värdelösa talang är, jag lovar att ni kommer få ett gott skratt. 

6. "Vad är du mest stolt över?"

Detta är en fråga som inte är för djup men ändå bra då du lär dig din dejts värderingar. Dessutom får även hen chansen att skryta lite extra. 

Har det nyligen tagit slut mellan dig och ditt ex? Vi har tagit på reda på hur du vet att du är redo för att börja dejta igen. Är du redo? Ta reda på svaret i videon nedanför.