4 samtal du borde ha med din partner innan ni förlovar er

Hand med ring som hållet om en arm
Har du och din partner pratat om detta? - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Är ni superkära och planerar att leva lyckliga tillsammans resten av era dagar? Grattis! Men läs det här först.

1. "Vad har vi för mål och drömmar kring framtiden?"

Att vara helt ärliga och öppna gentemot varandra  är det viktigaste steget för en hållbar relation. Se till att du och din partner verkligen har diskuterat hur ni ser på framtiden och att ni verkar gå åt samma håll. Vart vill ni bo? Vill ni ha barn? Hur gillar ni att fira jul? Och så vidare. Alla dessa frågor är viktiga att prata igenom för att vara säkra på vart ni står. Det är även viktigt att ni accepterar den andras planer och låter varandra ha egna mål. Gör ni inte det finns det risk för att ni kommer blamea varandra om någonting går fel. 

2. "Vad har vi för prioriteringar rent ekonomiskt?"

Ni gifter er och allt är tipptopp. Tills ni börjar tjafsa om att du vill köpa en ny större lägenhet, medan din partner vill lägga pengarna på en bil. Att prata om ekonomi är sällan kul och inte alltid det lättaste, men otroligt viktigt för att få er framtid att fungera.  Även om vissa saker kan låta glasklart för dig är det inte säkert att din partner har funderat speciellt mycket över det.

Bildkälla: Unsplash

3. "Vad har vi för värderingar?"

Alla har vi olika värderingar, och vissa frågor är viktigare än andra. En del grejer har man kanske inte ens pratat om än, och gör man inte det finns det risk för att det dyker upp konflikter senare i förhållandet. Har ni samma åsikter politiskt, till exempel? Och om ni inte har det, kan ni acceptera att ni tycker olika eller är det viktigt för er att ni tycker lika i den frågan? Detta är bra att prata igenom innan man tar nästa kliv i relationen. 

Bildkälla: Unsplash

4. "Varför vill vi leva med varandra resten av livet?"

Det här kan låta som en löjlig fråga. Men att stanna upp, tänka efter och faktiskt berätta både för er själva och varandra varför ni väljer att gifta er ger er även en försäkring om att ni gör det av rätt anledningar. Förlovar ni er av praktiska själv eller för att ni är upp över öronen kära i varandra? Eller, gör ni det bara för att det känns som att man "måste" göra det? Ingen anledning behöver vara mer rätt än den andra, men att reflektera över det och höra vad din partner har att säga i frågan kommer att göra er säkrare.

Att vara ärliga mot varandra är superviktigt, men det finns faktiskt vissa lögner man får dra för sin partner. Är du nyfiken på vilka så spana in videoklippet nedan.