Så vet du om ditt förhållande inte går att rädda

En tjej som sitter på en killes rygg
Här tecknen på att din relation inte går att rädda - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Att rädda ett förhållande är inte det lättaste och ibland är det tyvärr som så att det inte går. Här är fyra tecken på att det är dags att göra slut med din älskling.

1. Ni kan inte kompromissa

Upplever du att du och din partner inte kan kombinera i er relation? Är det altid på den enas villkor? En relation där ni inte kommer överens eller kan tänka er att offra något för den andre är ett tecken på att relationen inte fungerar som den ska. Ett förhållande handlar ju trots allt om att lyssna på varandra och vara trygg i relationen. 

I ett förhållande är det viktigt att kunna kompromissa. Bildkälla: Unsplash

2. Ni är inte intima med varandra

Det är skillnad på hur intima ni är med varandra i början av ert förhållande och är nykära jämfört med några månader eller år in i relationen. Men om ni sällan rör varandra och du mår dåligt av tanken på det så är det något som inte stämmer i förhållandet. 

3. Du känner dig fast i förhållandet

Om du inte är 100 procent glad i förhållandet så är det inte rätt. Även här finns det gånger då man är gladare och lyckligare, men om du känner dig fast och olycklig med din partner majoriteten av tiden så bör du fundera på om det går att ändra på eller om det är bättre att avsluta saker och ting. 

Om du inte är hundra procent lycklig i ditt förhållande borde du tänka över relationen. Bildkälla: Unsplash

4. Ni pratar om ändringar ni behöver göra i förhållandet men inget händer

Har du och din älskling pratat om vad som inte fungerar i förhållandet flertalet gånger men ändå blir det inga ändringar? När man stör sig på något i ett förhållande är det viktigt att man pratar om det och försöker komma fram till lösningar. Det är viktigt att komma ihåg att man inte alltid kan ändra på någon eller något, men om det känns som att du sällan blir hörd av din partner så bör du fundera på att gå vidare. 

5. Ni pratar inte om saker med varandra längre

Pinsam tystnad vid matbordet, inga telefonsamtal under dagen eller en helg ifrån varandra känns ändå helt okej. Vet du inte vad du ska prata om med din partner? Det värsta är när man inser att man inte berättar saker för sin partner utan istället för alla andra. Ni behöver inte prata 24/7 med varandra, men det är viktigt att du kan berätta saker för hen. Om du får ett positivt eller negativt besked om något så bör din partner vara en av de första du berättar för.

Och ibland är det ens partner som vill avsluta saker och ting. Om hen gör några av dessa sakerna kan det vara ett tecken på att hen vill göra slut. Om du är osäker på din partners känslor bör du kolla in videon nedanför.