4 saker du kan göra för att må bättre i din kropp

- Foto: Foto: My Good Images/Shutterstock.com
Dela på Pinterest
Din relation till dig själv är så viktig. Att inte tycka om sin spegelbild är tyvärr väldigt vanligt. En hemsk "trend" som vi tycker måste brytas. Du är vacker och duger precis som du är – vi vill ge dig några tips för hjälpa dig inse det.

Det är dig du ska leva med hela ditt liv. Därför är din relation till dig själv så ofantligt viktig. Att inte älska sig själv och sin kropp är tyvärr oerhört vanligt i dagens samhälle. Men vi kan jobba på det, och det borde vi verkligen. För du är viktigast i ditt eget liv. Här ger vi några tips på hur du kan förbättra din relation till dig själv och till din kropp. 

1. Rensa

Gör dig av med ALLT som får dig att må dåligt. Avfölj alla konton du följer på Instagram som inte gör dig positivt och sök efter ”kroppspositivism” istället – där finner du fantastiska tjejer som älskar sina kroppar oavsett form! Och du? Skänk bort de där byxorna som du ”ska komma i till jul”. Spara bara kläder som du älskar att ha på dig och skänk bort kläder som du inte mår bra av.

2. Behandla dig som du behandlar andra 

Tycker du att dina vänner är ”fula”? Säger du till dem att de borde börja gå till gymmet eller gå på dieter? Förmodligen inte. Så vad gör det okej för dig att tänka så om dig själv? Du förtjänar precis lika mycket kärlek som alla andra.

3. Umgås med personer som ger dig positiv energi 

Tänk efter: Är du verkligen sprudlande och glad när du går hem från dina vänner, eller känner du dig lite nere och osäker? Om du är det sistnämnda bör du kanske fundera på om det verkligen är bra för dig att umgås med dessa personer. Kanske bör du vidga dina vyer på vänfronten? 

4. Vänd på det 

Om du går runt och tänker att din kropp är ful – försök vända på tanken och byt ut det negativa mot det positiva. Din kropp är så förbannat fantastisk, förstår du det? Din kropp bär dig varje dag, den kan dansa, läka, springa för att bara nämna några saker. Det finns så oerhört mycket mer positivt än negativt, om du bara ändrar inställning. 

Än en gång: du är vacker precis som du är, finaste du.


Brukar du vanligtvis vara kritisk och klanka ner på dig själv? Då borde du ta del av några tips på hur du kan vända ditt beteende och på så sätt må bättre i videon nedan.

Mer:

Därför ska du alltid skryta över hur bra du är

Så lyckas du bli en positiv människa