Sugen på att testa Tinder? Så fungerar dejtingappen

När två personer swipat höger blir det en matchning. - Foto: Envato.com
Dela på Pinterest
Från svep till dejt: hur man lyckas på Tinder? Här är en nybörjarguide för dig som vill veta hur Tinder fungerar och hur du bäst använder appen!

Hur fungerar Tinder?

Tinder är en dejtingapp som använder GPS-positionering för att visa potentiella matcher i närheten. Användare skapar en profil med bilder och information om sig själva, och kan sedan svepa igenom andra användares profiler. Om två användare "swipar höger" på varandras profiler, öppnas en chattfunktion där de kan kommunicera med varandra. Användare kan också betala för att få tillgång till fler funktioner, såsom att se vem som har swipat höger på deras profil.

Läs mer: Det här kan du skriva i din profil på Tinder

Enkelt förklarat: Du ska swipa höger om du tycker att en person är intressant. Om den personen också swipar höger när din profil kommer upp så kommer det att synas i appen och ni kan börja skriva till varandra.

Vad menas med nyligen aktiv på tinder?

"Nyligen aktiv" på Tinder refererar till den tidpunkt då en användare senast var inloggad på appen. Det kan visa hur ofta en person använder appen och hur aktiv de är i att söka efter matcher. Det kan hjälpa användare att avgöra om de bör skicka ett meddelande till en person eller inte eftersom om en person nyligen varit aktiv, det är mer sannolikt att de kommer att svara på ett meddelande. Men det är inte garanterat, det kan vara så att personen har swipat eller kollat profiler men inte skickat eller svarat på något meddelande.

Läs mer: Öppningsfraser: Vad du kan skriva på Tinder

Är tinder en bra app att använda?

Det beror på vad man söker efter och ens egna erfarenheter. Tinder är en av de mest populära dejtingapparna och har hjälpt många människor att träffa nya människor och bygga relationer. Det är lätt att använda och ger användare möjlighet att svepa igenom många profiler snabbt.

Men det kan också vara svårt att skilja sig från mängden på appen, och det kan ta tid att hitta rätt person. Det finns också risken för falska profiler och människor som inte är seriösa. Därför är det viktigt att vara försiktig när man använder appen och inte dela för mycket personlig information.

Så i allmänhet kan Tinder vara en bra app att använda, men det är viktigt att ha rimliga förväntningar och framför allt att vara försiktig.