Så dissar du en kille – på ett snällt sätt!

En kille och text om olycklig kärlek
Hur man kan avvisa en kille snällt. - Foto: Unsplash.com
Dela på Pinterest
Att en kille öppnar upp sig om sina känslor för dig är fint på alla sätt. Men om du inte känner samma sak tillbaka kan det vara svårt att uttrycka sig. Här kommer tips på hur du kan avvisa en kille – utan att såra hans känslor.

Finns det en kille som tycker om dig men du kan inte besvara känslorna? Oavsett om du är singel eller om du är kär i någon annan är det bäst att vara ärlig om hur du känner, men på ett ödmjukt och snällt sätt för att ingen ska bli ledsen. 

Ärlighet 

Ärlighet varar alltid längst, dra inte ut på beskedet att du inte är intresserad. Försök också att ärligt säga att du helt enkelt inte känner samma sak för honom som han gör för dig. Vill du fortfarande att ni ska vara vänner kan du säga som det är, att du ser honom som en vän. Ärligt men ödmjukt. 

Fokus på dig själv 

Det kan vara sårande för en person att höra varför någon inte tycker om dig. Kommentarer som ”du är för snäll” ”du är lite för blyg” - skippa det! Fokusera från dig själv. Du gör det genom att börja meningarna med ”jag” som i jag är inte redo för ett förhållande eller jag känner inte samma sak som du, eller jag tycker tyvärr om någon annan. 

MISSA INTE: Fina ord att säga till din vän 

Undvik att ge falska förhoppningar 

Försök att vara tydlig i ditt budskap så att personen du pratar med inte får falska förhoppningar om att det kan bli ni senare. Det är inte snällt att killen ska gå och hoppas om du vet att det inte finns någon chans för honom vare sig nu eller senare. 

Var respektfull 

Det är fint att en kille vågat visa sina känslor för dig och även om du inte är intresserad kan du vara respektfull och kanske till och med tacka honom för att han vågade dela med sig om hur han känner. 

Läs mer:

Högt bekräftelsebehov - det här beror det på 

Frågor för att testa din relation

Tips på smeknamn till pojkvän

stats