Börja dejta: Så får du folk att flörta med dig

Så flörtar du trots att du är blyg.
Så får du folk att flörta med dig även när du är blyg. - Foto: shutterstock
Dela på Pinterest
Är du singel och vill ge dig ut i dejtingdjungeln, eller bara få lite bekräftelse och uppvaktning av någon som du själv är för osäker för att ta kontakt med? Då borde du göra det här.

1. Håll dig i krokarna

Om du har ett specifikt span du vill stöta på så får du se till att vara på platsen som hen brukar hänga på. Om du inte har ett särskilt mål i sikte så borde du ändå försöka ta dig ut och vara på mingel eller platser där folk naturligt möts.

2. Skaffa en dejtingapp

Idag träffas nästan alla på nätet. Det är inte desperat eller sämre än att träffa någon i verkligheten. Ladda ner en dejtingapp och mingla loss.

3. Klistra på leendet

Det är inte lika läskigt att gå fram och ta kontakt med någon som har ett leende på läpparna. Så om du själv vill komma i kontakt med fler människor, men är för blyg för att göra det, så kan ett inbjudande leende göra att folk som är intresserade av dig vågar komma fram och säga hej.

4. Bär en accessoar som sticker ut

Oldest trick in the book, men det fungerar. Bär en hatt på dagsfesten, en färgglad topp på klubben eller ett plagg som är lätt att bli till en ice-breaker om någon vill komma fram och prata.

5. Sök ögonkontakt

Även om du är blyg och det är läskigt att visa sig intresserad av någon så skadar aldrig några ögonkast. Så håll ögonen öppna och ha ett leende på läpparna!

Mer:

20 positiva anledningar till att vara singel i sommar