5 knep för längre ögonfransar

5 knep för att få längre ögonfransar! - Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Är du ute efter längre ögonfransar? Ta del av knepen nedan!

Är du ute efter längre ögonfransar? Alla föds inte med så där långa, fylliga ögonfransar som är eftersträvansvärt för vissa. Då finns det faktiskt flera olika sätt att få dem att växa. Du kan till exempel smörja in fransarna med ricinolja och ta vitaminer och tillskott. Här listar vi fem knep för att få dina ögnfransar att bli längre! 

Ögonfransserum 

Det finns flera ögonfransserum på marknaden som är utformade för att främja tillväxten av ögonfransarna. Sök efter produkter som innehåller peptider, biotin eller naturliga oljor.

Ricinolja 

Ricinolja har länge använts för att främja hårtillväxt och kan appliceras på ögonfransarna för att stimulera längre fransar. Använd en ren mascara-borste för att applicera oljan försiktigt på dina ögonfransar innan du går och lägger dig. 

Försiktighet vid sminkborttagning 

Var försiktig när du tar bort ögonmakeup. Använd en skonsam makeupborttagning och undvik att gnugga eller dra i dina ögonfransar. Undvik vattentät mascara då det kan vara svårt att ta bort det och kan leda till att du gnuggar eller drar i dina ögonfransar, vilket kan skada dem.

Gnugga och pilla inte på ögonfransarna 

Att hålla på och gnugga och pilla på ögonfransarna kan skada dem och leda till att de faller av.

Vitaminer och tillskott 

Vissa vitaminer och kosttillskott, som biotin och vitamin E, kan främja friskare och starkare hår, inklusive det hår som finns på dina ögonfransar!