Magnus Weideskog: Tjejer, ta åt er komplimanger!

Magnus Weideskog snackar skönhetsideal och utseendehets med Modette.
1 av 3
Magnus Weideskog snackar skönhetsideal och utseendehets med Modette. - Foto: Sony Music
Magnus Weideskog.
2 av 3
Magnus Weideskog. - Foto: Pressbild
Magnus är just nu aktuell med sitt album "Unga Hjärtan".
3 av 3
Magnus är just nu aktuell med sitt album "Unga Hjärtan". - Foto: Sony Music
Dela på Pinterest
Modettes Maria Rogersdotter snackar skönhetsideal och utseendefixering med favoritartisten Magnus Weideskog.

Magnus Weideskog är Sveriges hetaste stjärnskott på artisthimlen och har gjort kometkarriär med sina vackra melodier och tänkvärda texter.

Han är aktuell med sitt album "Unga Hjärtan" och med låtar som "Förlåt", "Olika världar" och "20 år" sätter han hjärtan i brand hos publiken. Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter mötte upp honom för att prata skönhetsideal.

Magnus, din låt "Precis som du är" tar upp ämnet skönhetsideal och utseendefixering.  Hur ser du på unga tjejer och dagens skönhetsideal?

- Som många andra blir jag upprörd över pressen som sätts på speciellt unga flickor när det gäller skönhetsideal. Vi matas med bilder på smala modeller och jag förstår på tjejer i min närhet att det kan vara svårt att hantera. Det är också viktigt för mig att även uppmärksamma att killar får stå ut med ett "svåruppnåligt" skönhetsideal.. Tjejer brukar tyvärr inte vara snåla med att säga att det gärna får vara tvättbräda och stora biceps på en kille.

Hur viktigt är utseende i musikbranschen?

- Eftersom man som artist har många ögon på sig så känns det nog mycket viktigt för många med utseende. Men det jag tycker är fantastiskt med att vara artist är att det är premieras att se intressant och egen ut, snarare än att se ut som alla andra. Så länge man har något som fångar den som lyssnar/tittar så har man nog lyckats bra. Det behöver verkligen inte betyda att man som tjej ska vara pinnsmal eller att man som kille behöver ha stora muskler.

Har du något må bra-tips till dagens unga tjejer?

- Jag tror det är viktigt att lära sig att ta till sig komplimanger man får. Allt för ofta märker jag att framförallt unga tjejer har svårt att ta till sig komplimanger och istället skapar en egen, kanske negativ bild av hur de tror att de ser ut och mår dåligt över det. Tjejer, ta åt er av komplimanger! Sedan tror jag att det är jätteviktigt man vågar prata med någon om man mår dåligt. Det är inte bra att stänga negativa tankar inom sig. Ta hjälp av vänner och familj eller kanske någon helt utomstående. Kom ihåg att du inte är ensam.