Smarta tips inför ditt besök på salongen

Kim Kardashian låter sig pysslas om på skönhetssalong.
Kim Kardashian låter sig pysslas om på skönhetssalong. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Har du äntligen tagit dig tid och råd och bokat tid för behandling på skönhetssalong? Härligt! Modette.se ger dig smarta tips inför besöket.

Höstsäsong betyder nystart och det är dags att fräscha till sig igen efter sommarens (förhoppningsvis) lata semesterdagar. Om du vill lyxa till det så bokar du behandling på skönhetssalong där du låter ett riktigt proffs ta hand om dig.

Oavsett vilken skönhetsbehandling du väljer så finns det en handfull generella tips som är bra att tänka på innan du besöker salongen. Tänk på detta:

1. Stressa inte. Kom till salongen i god tid. I en stressig vardag är det inte så lätt att snabbt switcha om psyket från en hektisk dag på jobbet till en avkopplande stund i rogivande salongsmiljö. Se till att starta ditt salongbesök i tanken redan ett par timmar innan du har tiden och var gärna på plats cirka 30 minuter innan din behandling börjar. Drick ett glas vatten, tänk på att andas djupt och lugnt och njut av att känna nuet.

2. Vänta med salongsbehandling om du är förkyld eller känner dig allmänt nedsatt. Salongsbehandling- och produkter är i regel starkare och mer koncentrerade än de produkter du köper i butik. För bästa resultat krävs att du är pigg och frisk så din kropp kan ta emot behandlingen på bästa sätt.

3. Våga fråga din terapeut. Ja, hon/han är ett proffs som vet vad hon/han gör men kom ihåg att det är aldrig är fel att fråga, be om mer information eller att ifrågasätta om något känns konstigt eller obehagligt. Du är kunden och du ska alltid känna att du är väl omhändertagen. Om det är första gången på salong, be din terapeut berätta steg för steg vad hon/han gör, det är intressant att följa arbetet hon/han gör med ditt ansikte/kropp. Motsatt regel gäller förstås om du vill ha det helt tyst och fullkomligt slappna av under behandlingen och terapeuten vill prata. Då är det tillåtet att vänligt men bestämt be henne/honom att vara tyst.