Helgens hetaste look

Emilio Pucci står för helgens hetaste inspiration.
Emilio Pucci står för helgens hetaste inspiration. - Foto: Scanpix
Dela på Pinterest
Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter helgens hetaste look.

Denna vecka är det Emilio Pucci höst/vinter 2010 som står för inspirationen. Såhär skapar du looken!

Hår: En feminin frisyr med mittbena och stora, mjukt lagda vågor. Applicera en värmeskyddande stylingcreme i torrt hår. Jobba med plattång och platta först ned håret uppe på hjässan. Vicka sedan plattången med stora rörelser ett par gånger fram och tillbaka medan du sakta drar den från rot till hårtopp, slinga för slinga. På det sättet får du resultatet av stora mjuka vågor, inte lockar. Borsta igenom hela håret och avsluta med en torr finishspray.

Make up: Här är det persikohy och naturliga, rosa toner som gäller. Grunda med en fuktgivande primer och låt den sjunka in ordentligt i huden. Applicera en tunn, flytande foundation med en fuktad svamp för att jämna ut hudtonen och borsta sedan generöst med löspuder över ansiktet med en stor borste. Le stort framför spegeln och applicera ett rosatonat rouge på kindens högsta punkt.

Borsta ögonbrynen på plats med en ofärgad ögonbrynsgel och rama in ögonen med mörkgrå kajalpenna. Måla på insidan av kanten runt hela ögat, glöm inte bort att sudda ihop linjerna för en mjukare effekt. Applicera en champagnefärgad ögonskugga över hela ögonlocket upp till ögonbrynet samt in mot näsroten. Applicera en aprikosfärgad skugga i globlinjen och tona den uppåt, utåt. Avsluta med ett lager mascara på både över- och underfransarna.

Munnen preparerar du först med ofärgat läppsyl för att hålla dem mjuka. Dutta sedan på ett krämigt, beigerosa läppstift med hjälp av fingertopparna.