Helgens snyggaste look

Blankborstat hår och make up i bruna toner hos D&G.
Blankborstat hår och make up i bruna toner hos D&G. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter helgens hetaste look.

Denna vecka är det D&G höst/vinter 2010 som står för inspirationen. Såhär skapar du looken!

Hår: Här är det en blankborstad, glansig finish som sätter stilen. Börja redan i badrummet och tvätta håret med ett glansgivande och utslätande shampoo som tämjer bångstyriga strån. Låt en inpackning verka några minuter och skölj sedan håret i så kallt vatten du kan utan att du tycker att det känns obehagligt. Applicera en värmeskyddande produkt och föna håret torrt samtidigt som du borstar med en bred paddelborste. Börja vid hårrötterna och dra borsten nedåt mot topparna samtidigt som du fönar. När håret är torrt, tupera lätt närmast hårbottnen och applicera ett par droppar hårserum i topparna. Avsluta med glansspray.

Make up: Massera med mjuka rörelser in en mattande primer över hela ansiktet. Applicera foundation, gärna i mousseform, med hjälpa av fingertopparna. När du applicerar foundation hud mot hud smälter den bättre in med hjälp av värmen från dina fingrar. Applicera ett transparant puder över hela ansiktet för att fixera. Borsta på lite skirt rosa rouge på kinderna.

Fyll i ögonbrynen med en penna som passar din hud- och hårton. Följ ögats konturer och måla med mörkbrun kajalpenna längs med ytterkanten både under och över, runt ungefär en tredjedel av ögat. Sudda ihop linjerna med tops. Applicera en äggskalsfärgad penna längs ögats innerkant för att öppna upp blicken. Måla mörkbrun mascara på fransarna. Håll läpparna neutrala men glansiga med hjälp av ett mjukt läppbalsam.