Helgens hetaste look

Sophie Monk kan tricket som ger en glammig ögonmakeup. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Varje fredag väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter helgens hetaste look.

Denna vecka är det Sophie Monk som står för inspirationen tack vare sin perfekt lagda eyeliner. Såhär skapar du looken!

Hår: Sophie gillar en feminin, skönt hippieinspirerad hårstil som går snabbt och lätt att göra hemma. Börja med att tvätta håret med ett volymshampoo som ger ditt hår spänst och fyllighet. Arbeta fram en mittbena med fingrarna och red sedan försiktigt ut håret med en glestandad kam. Applicera en värmeskyddande produkt och föna sedan håret med hjälp en rundborste som du använder för att skapa en lätt böjning längst ned i topparna. Avsluta med glansspray.

Make up: Starta med en en lystergivande primer över hela ansiktet. Applicera en täckande foundation med hjälp av en lätt fuktad makeupsvamp och täck över eventuella blemmor och finnar med en antibakteriell concealer. Pressa ett kompaktpuder över t-zonen och svep ett bronstonat solbruder över kindbenen.

Fyll i ögonbrynen med en brun ögonbrynsskugga. Följ ögats konturer och applicera flytande eyeliner längs överkanten, med fokus på yttervrån där linjen ska vara kraftigast. Stöd armbågen mot ett bord när du målar eyeliner så blir du stadigare på handen. Applicera svart kajalpenna längs med ögats hela inre nederkant. Just tricket att måla kajalpenna runt hela ögat ger en riktigt intensiv boch glamourös blick. Svep två lager svart mascara på fransarna. Läpparna blir plutiga med hjälp av ett volymgivande läppglans med plumpingeffekt.