Helgens hetaste look

Lyxigt, elegant med en touch av bohem är ledorden för Julia Roitfelds personliga stil.
Lyxigt, elegant med en touch av bohem är ledorden för Julia Roitfelds personliga stil. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Denna vecka är det stilikonen och it-tjejen Julia Roitfeld som står för inspiration á la fransk femme fatale. Såhär skapar du looken!

Hår: Julias frisyr grundas i en mjukt lekfull mittbena med välfönade längder, tuperade rötter och lätt rundborstade toppar. Låt ditt hår vara rent och nyfönat när du börjar jobba fram frisyren. Arbeta fram en mittbena med fingrarna, låt gärna några strån ligga huller om buller. Lyft breda slingor av överhåret och tupera närmast rötterna med en tuperingskam. Spraya lätt med en volymgivande spray slinga för slinga och släpp ned överhåret. Fukta håret lätt med en värmeskyddande spray i och "värm" håret med hårfön på låg värme samtidigt som du med hjälp en rundborste skapar en lätt böjning i topparna. Avsluta med att glansspray över hela håret.

Make up: För att få Julias härliga glow grundar du med en lystergivande primer, låt huden vara naturlig och andas i övrigt. Täck endast över eventuella utslag och blemmor med en concealer. För att ge intryck av högre och mer markerade kindben applicerar du en ljusreflekternade highlighterkräm på kindbenens högsta punkt. Låt även ögonbrynsben och näsrygg få en lätt dos av highlighter. Svep ett persikotonat rouge över kinderna.

Fyll i ögonbrynen med en brunsvart ögonbrynspenna. Applicera en linje flytande eyeliner längs ögats överkant och svep två lager svart mascara på både över- och underfransar. Applicera ett återfuktande cerat på läpparna och låt det sjunka in. Dutta sedan på en fixerande primer innan du målar på rött läppstift i din favoritnyans med hjälp av en pensel. Bit av mot en pappersservett och måla ett lager till. Toppa med ett tunt lager transparant gloss ovanpå.