Så håller du huden mjuk i höstkylan

Leighton Meester är noga med att smörja in sitt ansikte med en ordentligt återfuktande kräm. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Låt inte sjunkande temperatur och kalla vindar hindra dig från en mjuk och len hy.

Höst- och vintersäsongen är den årstid som är mest påfrestande när det gäller din huds välbefinnande. Isande minusgrader och kalla vindar varvat med torr inomhusluft och ett evigt av- och påtagande av tjocka ytterkläder sliter på huden och kan göra den uttorkad och narig.

Såhär vårdar du huden i höstkylan:

- Återfukta. En ordentligt återfuktande ansiktskräm är A och O. Om du har en ansiktskräm som du använder under vår- och sommarhalvåret bör den nu precis som din garderob uppdateras mot en mer vintertålig och kraftig variant. Många skönhetsmärken har hela "krämgarderober" för de olika årstiderna.

- Peela ordentligt. Många tror att peeling torkar ut huden då man "skalar bort ett lager hud" men det är faktiskt tvärtom. När du peelar avlägsnar du döda hudceller som annars ligger som ett lager i vägen då din hudkräm/kroppsolja appliceras för att återfukta. Peela både ansikte och kropp en gång i veckan och var noga med att smörja in dig efteråt.  

- Byt till en olja. En mjukgörande och vårdande hudolja är ett perfekt alternativ till hudkräm och passar över hela kroppen. Duscholja är ett annat alternativ som rengör samtidigt som den på samma gång hindrar huden från att torka ut. Kroppsolja smörjer du bäst in direkt efter duschen på lätt fuktig hud då oljan binder omedelbart fukten.