Helgens hetaste look

Blake Livley fixar flirtiga ögonfransar med hjälp av en mascaraprimer.
Blake Livley fixar flirtiga ögonfransar med hjälp av en mascaraprimer. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Stilikonen och Gossip Girl-favoriten Blake Lively har ett beundransvärt hårsvall och maxat flirtiga ögonfransar. Inspireras av looken och gör den till din egen!

Hår: Blakes frisyr är blank och välborstad, jobba med en paddelborste och borsta igenom håret från rot till topp. Samla håret på ena sidan av huvudet och fäst en liten hårnål bak i nacken för stadga. Värm ett par droppar silkesserum i handflatorna och dra händerna lätt över längderna för glans och för att få ned eventuella spretande småhår. Avsluta med en torr fixerande spray. Spraya med flaskan på 20-30 centimeters avstånd för bästa resultat.

Make up: Satsa på en neutral bas och lägg krutet på ögonmakeupen. Blanda ut din foundation med en lystergivande highlighter som du applicerar med lätt hand över hela ansiktet. Borsta aprikostonat rouge på kinderna. Fyll i ögonbrynen med en ögonbrynspenna som passar din hud- och hårton. Lägg en bronzefärgad ögonskugga över hela ögonlocket och tona upp mot brynet så det blir en mjuk skugging.

Böj fransarna med en ögonfranstång, applicera sedan en mascaraprimer och låt torka. Mascaraprimer gör samma sak för fransarna som en ansiktsprimer gör för huden i ansiktet - fyller ut, jämnar till ytan och effektiviserar efterföljande produkt och gör att den fäster bättre. I detta fall maximerar den alltså din mascara. Måla tre lager svart mascara och var noga med att låta fransarna torka.

Fixa Blakes pussmun med hjälp av ett täckande, hallonrosa fylligt läppglans.