Helgens hetaste look

Leighton Meester strålar med slät hy och lätt guldskimrande ögonskugga. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Leighton Meester lägger fokus på ett strålande ansikte med en tillsynes naturligt vacker hy kombinerad med markerade ögonbryn och guldskimrande ögonskugga. Såhär skapar du looken!

Hår: Leightons uppsättning gör sig bäst på ett hår som inte är helt nytvättat. Tupera håret med en tuperingsborste närmast hårbotten. Borsta igenom och samla allt hår bak i nacken och fäst i en stram tofs. Snurra tofsen till en knut och fäst med hårnålar. Massera lätt över hela håret och knuten för att göra den lite lösare, det får gärna hänga fram några småstrån som gör looken mer avslappnad. Avsluta med en fixerande hårspray.

Make up: Börja med att lägga en fuktgivande ansiktsmask för att preparera huden och ge lyster. Applicera en lättflytande foundation över hela ansiktet med hjälp av en fuktad svamp. Borsta ett high lightningpuder över kindbenens högsta punkt och ögonbrynsbenen, highlightern framhäver då de delarna av ditt ansikte.

Rama in ögonen med en mörkbrun kajalpenna och borsta svart mascara på både under- och överfransarna. Applicera en guldskimrande ögonskugga över hela ögonlocket samt vid ögats innervrå.

Fyll i läppkonturen med en läppenna i din egen läppfärg och sudda försiktigt inåt för att ge färg över hela läpparna. Ett mörkt beigerosa läppglans fulländar looken.