Helgens hetaste look

Nicole Richies ögon gnistrar med hjälp av isblå ögonskugga. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Fira första adventshelgen med gnistrande isblå ögonskugga och guldglossiga läppar. Nicole Richie inspirerar till den ljuvt feminina looken.

Hår: Kamma fram ett fäste för sidbena mitt uppe på hjässan. Låt det främre partiet av håret falla framåt som en lugg i sidbena och tupera det bakre partiet och fäst i en lös, rufsig knut i nacken. Pudra i ett stylingpuder i luggen för att få stadga och volym. Avsluta med en fixerande hårspray och generöst med glansspray.

Make up: Applicera en bas med flytande foundation samt concealer på de partier i ansiktet du tycker att du har något du vill dölja. Fixera underlaget med ett transparent löspuder som du sveper över ansiktet med en stor borste. Applicera ett persikotonat rouge längs med kindbenet.

Borsta ögonbrynen på plats med en brun ögonbrynsskugga. Applicera en isblå, skimrande skugga över hela ögonlocket ända upp till globlinjen. Följ upp med skuggan även under ögat och låt kanterna mötas i både den yttre och inre ögonvrån. Applicera en svart, flytande eyeliner längs med den övre franskanten och svart kajal på insidan av den nedre franskanten. Måla svart mascara på fransarna.

Dutta på ett ljust guldskimrande läppglans på läpparna med hjälp av fingertoppen.