Helgens hetaste look

Olivia Palermo är lyxlooken personifierad.
1 av 2
Olivia Palermo är lyxlooken personifierad. - Foto: All Over Press
Oliva Palermo.
2 av 2
Oliva Palermo. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Med glänsande hasselnötsfärgat hår, sammetslen hy och en naturlig makeup i bronzetoner är Olivia Palermo den dyra lyxlooken personifierad. Självklart kan även du skapa looken på egen hand!

Hår: Börja med att tvätta håret med glansgivande shampoo och balsam. Dela håret i en mittbena och låt det självtorka till det är halvtorrt. Applicera en värmeskyddande produkt samt volymgivande mousse och föna längderna raka genom att borsta håret samtidigt som du fönar från rot till topp tills håret är helt torrt. Spraya generöst med glansspray över hela håret och avsluta med ett par droppar glansserum i topparna.

Make up: Olivia har här en till synes mycket sparsam makeup men det ligger ändå en hel del omsorgsfullt jobb bakom. Huden är A och O så börja med att applicera en utslätande primer över hela ansiktet. Borsta på en mattande mineralfoundation i puderform och följ upp med flytande concealer vid näsvingar och under ögonen. Applicera en ljusreflekterande highlighter på kindbenens högsta punkt samt under ögonbrynen. Applicera ett ljust bronzefärgat rouge på kindens högsta punkt.

Markera ögonbrynen med en brun ögonbrynspenna. Måla små, korta streck som du sedan borstar ihop. Rama in hela ögat med svart kajalpenna både längs med inre- och yttrefranskanten. Olivia använder sig gärna av diskreta lösögonfransar för att få djup i blicken, gör det du med och var noga med att du väljer tunna fransar som fäster alldeles intill rötterna av dina egna. Markera de övre ögonlocken med en nougatfärgad ögonskugga med fokus på globlinjen. Måla svart mascara på de nedre ögonfransarna.

Fullända looken med med ett ofärgat läppbalsam på läpparna.