Helgens hetaste look

Lauren Conrad med det bästa från två världar, både intensiv blick och markerade läppar.
Lauren Conrad med det bästa från två världar, både intensiv blick och markerade läppar. - Foto: Scanpix
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Sotad, intensiv blick eller markerade, mörkt målade läppar - du behöver inte välja! Maxa festkänslan och låt din makeup inspireras av Lauren Conrad som låter både ögon och läppar tala.

Hår: Ett utsläppt, naturligt mjukt böljande hår är fint till denna sminkning. Börja med att tvätta håret med volymgivande shampoo och balsam. Dela håret i en mittbena och låt det självtorka till det är halvtorrt. Applicera en volymgivande mousse och snurra upp håret i en knut som du fönar. Låt knuten sitta kvar medan du sminkar dig och släpp sedan ut den, du har nu mjuka, naturliga vågor i håret. Borsta igenom längderna och avsluta med fixerade hårspray.

Make up: Grunda med en mattande och utslätande primer. Applicera en flytande foundation med hjälp av en fuktad makeupsvamp och följ upp med flytande concealer vid näsvingar och under ögonen. Applicera en ljusreflekterande highlighter under ögonbrynen samt längs näsryggen. Ett korallfärgat rouge på kindens högsta punkt ger en fräsch känsla.

Markera ögonbrynen med en mörkbrun ögonbrynspenna. Rama in hela ögat med svart kajalpenna både längs med inre- och yttrefranskanten och måla flytande eyeliner ovanpå för att fixera och verkligen göra blicken intensiv. Sota ögonlocket med en mörkgrå skugga och applicera denna även längs med den undre franskanten. Måla svart mascara på de nedre ögonfransarna.

Markera läpparna med en djupröd läppenna, först konturen och fyll sedan i hela läpparna. Applicera ett djuprött läppstift med hjälp av en läppensel och bit av mot en pappersservett för att undvika märken på tänderna. Avsluta med att dutta lite ofärgat gloss mitt på underläppen.