Helgens hetaste look

Vackra Jessica Alba placerar hästsvansen lågt i nacken. - Foto: Scanpix
Dela på Pinterest
Varje vecka väljer Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter ut helgens snyggaste look och berättar hur du skapar stilen.

Outfiten är fixad men saknar du inspiration hur du ska styla hår och make? Bara lugn! Modettes skönhetsredaktör Maria Rogersdotter berättar hur du fixar helgens hetaste stil.

Gör som vackra Jessica Alba och förvandla den vardagliga hästsvansen till en trendig partyfrisyr genom att placera den lågt i nacken.

Hår: Börja med att tvätta håret med volymgivande shampoo och balsam. Red ut med en glestandad kam och applicera en volymgivande mousse i hårrötterna och halva längderna. Dela håret i mittbena, applicera en värmeskyddande spray och föna håret helt torrt med huvudet upp och ned. När du håller huvudet upp och ned medan du fönar blåser du in luft vid rötterna vilket ger maximal volym. När håret är torrt, samla det i en hästsvans lågt i nacken samtidigt som du låter längderna på sidorna hänga något löst över öronen. Fäst med en tofs och spraya för att fixera.

Make up: Jessica får en slät, strålande hy med hjälp av flytande foundation och highlighter. Applicera en utslätande primer över hela ansiktet och följ efter med foundation. Borsta en ljusreflekterande highlighter på kindbenens högsta punkt, under ögonbrynen och längs näsryggen. Budgettips: Om du saknar en highlighter fungerar en äggskalsfärgad ögonskugga lika bra att använda. Applicera ett ljust rostfärgat rouge på kindens högsta punkt.

Jessica har fina, naturligt fylliga ögonbryn, fyll i dina bryn med en mörkbrun ögonbrynspenna. Fokusera på det övre ögonlocket och lägg svart kajalpenna längs hela franskanten. Fäst lösögonfransar kant i kant med dina naturliga fransar och täck övergången med svart eyeliner. Markera de nedre ögonfransarna med ett tunt lager brun mascara.

Dutta ett rosatonat fylligt läppglans på läpparna.