Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Skönhetsknepen du inte vill vara utan

1 av 5

Alessandra Ambrosio vet tricket med den äggskalsfärgade kajalpennan.

2 av 5

Matta ned eftermiddagsblänket med en pappersservett. 50-pack från Ikea, 19 kronor.

3 av 5

Svep puderborsten även över läpparna när du lägger basen. Det gör att läppstiftet sitter bättre.

4 av 5

Jessica Alba framhäver sina fina drag med highlighter.

5 av 5

Rachel Bilson med intensiv eyelinerblick.

Dela på Pinterest
Bli snyggare än någonsin! Här är de små smarta sminktricken som gör hela skillnaden.

Äggskalsfärgad kajalpenna. Att applicera en äggskalsfärgad eller vit kajalpenna längds den nedre, inre ögonkanten är busenkelt knep som öppnar upp blicken på sekunden. Den ljusa nyansen ger intrycket av större ögon till skillnad mot svart kajalpenna som förminskar.

Pudrade läppar. För att få läppstiftet att sitta som berget, testa att pudra läpparna lätt med ett transparent löspuder innan applicering. Pudret ger en något torr yta med bra fäste.

Lyft ansiktet med highlighter. Låt en uppljusande highlighter framhäva ditt ansiktes bästa områden. Även en ljus, lätt skimrande ögonskugga fungerar utmärkt. Applicera highlightern på ditt ansiktes högsta punkter som kindben, ögonbrynsben och lägg även ett litet penseldrag vid den inre ögonvrån.

Sexig blick med eyeliner. Våga lägg fokus på ögonen och dra din flytande eyeliner även på nederdelen av ögat. Den flytande formulan ger en mer intensiv känsla än vanlig kajalpenna.

Pappersservetter. Om du på eftermiddagen känner att huden börjar bli blank, lägg inte på ett nytt lager smink utan pressa istället bort överflödigt fett med en vanlig pappersservett. Servetten suger upp olja och smuts och gör din hy naturligt matt igen.