Fem steg till vackrare hy

1 av 4
Svenska Frida Gustavsson med fin hy backstage hos Marc by Marc Jacobs Fall/Winter 2011. - Foto: Scanpix
2 av 4
Blake Livelys hy strålar efter en ordentlig peeling. - Foto: Scanpix
3 av 4
Skaffa dig goda hudvårdsrutiner, lägg en ansiktsmask anpassad efter din hudtyp en gång i veckan. - Foto: All Over Press
4 av 4
Drick vatten för fin hy. 1,5-2 liter om dagen är lagom. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Känns en slät, fräsch och rosig hy som en önskedröm i februarikylan? Gör den till verklighet med hjälp av fem enkla men viktiga tips.

Vinterkylan biter fortfarande och det är inte alltid helt lätt att hålla huden, kroppens största organ, mjuk och frisk i februarimörkret. Modette har tipsen som gör att du lyckas!

Drick mycket vatten. Det gamla klassiska tipset som vi alla vet om men som ändå är lätt att glömma. Rent, friskt kranvatten hjälper din kropp att "skölja rent" på insidan, hålla din hy ren och gör att hela du mår bättre. Ungefär 1,5-2 liter vatten är lagom att dricka på ett dygn. Ett trick för att du verkligen ska få i dig allt vatten du behöver är att fylla upp en 1,5 liters pet-flaska på morgonen som du sedan dricker ur under dagen.

Dumpa koffein och cigaretter. En kopp svart kaffe och cigg till frukost? Sorry, för att få och behålla en fin hy bör du snabbare än blixten se till att bryta dessa vanor. Koffein fungerar uttorkande och är därför negativt för din hy, cigaretter ger rynkor och gör så att huden åldras i förtid. Dessutom är rökning som bekant skadligt för hela din kropp. Hurra för ett rökfritt 2011!

Peela på rätt sätt. För att få maximalt resultat av din peelingkräm ska du ta dig tid och massera in den ordentligt över ansiktet, gärna under en minut eller mer. Då hinner peelingkornen sjunka in på djupet och lösa upp döda hudceller. Skölj av med ljummet vatten och avsluta med kallt för att stänga porerna och fräscha upp. 

Sov din skönhetssömn. En gammal, välbeprövad klassiker precis som att dricka mycket vatten. Det är under natten som hudens celler reparerar och förnyar sig, det är därför viktigt att du ger dem tid till att hinna göra detta. Hur mycket sömn just du behöver är personligt men på ett ungefär behöver en vuxen person cirka 6-8 timmar sömn per natt. Prova dig fram för att hitta just dina perfekta sovtimmar. Det är inte för inte det kallas skönhetssömn!

Använd produkter anpassade efter din hudtyp. Många tjejer använder tyvärr fel produkter till sin hud idag, ett vanligt exempel bland många är att tro man har fet hy fast man inte har det. Kosta på dig själv ett besök på en hudvårdssalong och be att få en konsultation och undersökning av din hy. Kom även ihåg att huden förändrar sig med tiden, du har antagligen inte exakt samma hudtyp idag som du hade för ett par år sedan. Arbeta in god hudvårdsrutin som du följer dagligen.