Säsongens färgstarka läppstiftstrend

Kelly Osbourne framhäver munnens konturer i ceriserosa.
1 av 2
Kelly Osbourne framhäver munnens konturer i ceriserosa. - Foto: All Over Press
Karolina Kurkova strålar i knallfärgat läppstift.
2 av 2
Karolina Kurkova strålar i knallfärgat läppstift. - Foto: All Over Press
Dela på Pinterest
Hälsa vårsolen välkommen med ett leende och ett nytt knallfärgat läppstift. 

Vårens heta knallfärgade läppstift passar lika bra till ett osminkat ansikte som det gör till en omsorgsfull makeup. I kombination med en neutral look lyser färgen upp och drar uppmärksamhet till sig vilket ger ett piffigt intrycket även om du är osminkad i övrigt.

Modettes bästa "snygg snabbt"-tips är att alltid ha ett knallfärgat läppstift i handväskan, på det sättet är du alltid redo att gå från kontoret direkt till festen på uteserveringen.

Så fixar du vårens färgstarka läppar:

- Återfuktade, mjuka läppar är grunden. Peela försiktigt bort torra flagor med hjälp av en fuktad tandborste eller frottéhandduk. Applicera generöst av ett fett läppbalsam som du låter sjunka in som bas.

- Hitta din favoritfärg. I princip alla sminkmärken erbjuder knallfärgade läppstift, det finns en djungel av olika nyanser så ta dig tid att prova dig fram. Kom ihåg att kalla nyanser som drar åt blått är mest smickrande om du vill att dina tänder ska se extra vita ut. Läppstift med orange, varma undertoner kan ibland göra att tänderna ser lite gula ut. Var inte rädd att ta hjälp av expediten i butik, de är där för att hjälpa dig.

- Preppa solbrännan. Knallfärgade läppar är en riktig smickrare till solbrännan. Fuska fram lite färg med hjälp av brun utan sol.

- Plocka fram läppennan. För att undvika fadäser som läckande läppstift på tänder och i mungipor håller du det bäst på plats med en läppenna. Fyll i läpparnas konturer och om du vill, även hela munnen. Detta ger en matt och bra grund som hjälper läppstiftet sitta på plats.