"Hjälp, jag har torr hy!"

- Foto: Pavel Maira
Dela på Pinterest
SKÖNHETSFRÅGAN MED FILIPPA. Hur löser man problemet med en torr hy? Modettes skönhetsskribent Filippa Berg tipsar.

Hej Filippa!

Jag har så fruktansvärt torr hy i ansiktet. Har provat ett antal produkter men inget verkar hjälpa. Och även om den är torr så ser den ibland väldigt fet ut. Har du något bra tips?
Jobbigt när man ser den torra delen extra tydligt när jag har foundation (vilket jag sällan har).
Tack på förhand!
Vänliga hälsningar JosefinSvar:


Hej Josefin!
Det låter helt klart som att din hud är ur balans. Det jag först skulle göra är att kolla upp din rengöring. Kan det vara den som är boven i dramat? Många använder rengöringar som är alldeles för starka och som därför torkar ut huden. Då kan det bli så att huden överproducerar fett för att försöka komma i balans igen. Det kan vara förklaringen till att du ibland upplever att huden ser fet ut, trots det torra.

En rengöring som har totalförändrat min hud, från att ha varit blank med torra partier till att bli helt normal, är Dr Hauschkas rengöringscreme. Den förstör inte hudens naturliga skyddsbarriär utan huden känns tvärtom återfuktad efter användning. Så det är ett hett tips.

För att komma tillrätta med en hud som är torr kan man behöva jobba lite först. Att använda återfuktande ansiktsmasker flera gånger i veckan kan behövas för att lösa upp det torra.
En bra husmorskur är att använda vanlig (flytande eller fast) honung som ansiktsmask! Honung verkar både återfuktande och bakteriedödande.

Lycka till!Har du en skönhetsfråga du vill ha svar på?
Maila den till [email protected]

Läs fler tips på Filippas blogg.