"Hur får jag långt och tjockt hår?"

- Foto: Foto: Emelie Lager
Dela på Pinterest
SKÖNHETSFRÅGAN MED FILIPPA. Hur får man ett långt och tjockt hår? Är ricinolja-metoden något att ha? Modettes skönhetsskribent Filippa Berg ger råd.

Hej Filippa ! :)
Tänkte på den där Ricinolja , de är alltså värt att testa ? Hur lång tid tar de innan man märker nått ?
För jag tappar ganska mkt hår plus att de har blivit så tunt ..
Så kan den här oljan hjälpa eller rekommenderar du något annat ? För jag vill få de tjockare och längre igen ..

Med vänliga hälsningar ElinSvar:

Hej Elin!

Själv har jag inte testat ricinolja-metoden då jag redan har ganska långt och tjockt hår, men jag vet flera som fått goda resultat med den. Att massera hårbotten är överhuvudtaget bra eftersom man då ökar blodcirkulationen och därmed hjälper till att "väcka" hårsäckar som är i viloläge.

Det viktigaste när det gäller att få tillbaka den tjocklek eller längd på håret man har haft är att se till att äta bra och röra på sig. Att vara sund helt enkelt. När du mår bra kommer ditt hår må bra!
Speciellt bra är det att få i sig B-vitamin, "hårets eget vitamin" som man brukar kalla det. Antingen genom kosten (avokado, bönor och nötter är rika på B-vitamin) eller genom tillskott. Det finns även särskilda tillskott som är till för hår, hud och naglar, till exempel Silica.

Viktigt är förstås också att vårda håret i allmänhet. Det vill säga att försöka undvika att slita på det med värmeverktyg, för flitigt schamponerande, blekning/färgning etc.
Gör alltid en ordentlig hårinpackning varje vecka och använd alltid värmeskydd om du måste använda värmeverktyg. Sov med fläta på natten för att skydda håret och använd bara tofsar utan metallspänne.
Är du noga med att vårda håret blir det mindre slitet och du slipper klippa så mycket och ofta.

Lycka till!Har du en skönhetsfråga du vill ha svar på?
Maila den till [email protected]

Läs fler tips på Filippas blogg.