Max Factor utlovar garanterat klumpfri mascara

- Foto: copyright 2012 David Parfitt +44 (0)20 7251 1427 / David Parfitt
Dela på Pinterest
Recenserat. Skönhetsredaktör Filippa har testat Max Factors nya mascara.

Max Factor kommer nu med en ny mascara som utlovar maximal volym - utan klumpar. Hemligheten ska ligga i den nya Anti Clump-borsten med Lash Hugging Design, som Max Factor kallar det. Borsten är böjd och ska "krama om" fransarna. Avståndet mellan varje strå på borsten är mindre än storleken av en genomsnittlig klump, vilket alltså ska omöjliggöra klumpar, men samtidigt ge 200 % mer volym.

Jag har nu testat Clump Defy Mascara i cirka två veckor. Jag gillar den, framförallt den fantastiskt smidiga borsten. Detta är första gången jag tycker att en "annorlunda" design på en mascara-borste fungerar, annars är det ofta bara krångligt. Men det blir helt klart tumme upp för denna användarvänliga design. Clump Defy sotar heller inte, vilket för mig är en högst kritisk punkt, jag tål inte sotande mascaror. Den är även lätt att få bort på kvällen (jag använder Cicameds cleanser).
När det gäller volymen är jag dock inte överdrivet imponerad. Det går absolut att bygga på, men det är ingen wow-effekt.

Det största löftet - avsaknaden av klumpar - klarar Clump Defy Mascara med bravur, vilket jag är mycket nöjd med. Jag vågar nog gissa att jag inte är ensam om att tycka att klumpar är det fulaste som finns...

I sin helhet är detta en mycket bra mascara som jag definitivt kan tänka mig att fortsätta använda.

Max Factor Clump Defy Mascara kommer ut i butik vecka 2, 2013 och kommer endast finnas hos KICKS. Pris 175 kronor.