"Folk börjar spruta sig alldeles för tidigt!"

1 av 2
- Foto: Linnea Frank
2 av 2
- Foto: Linnea Frank
Dela på Pinterest
Lindas skönhetsintervju. Modettes Linda Hallberg intervjuar kända ansikten om deras skönhetsvanor.

Vår skönhetsbloggare Linda Hallberg fick tio frågor med Martin Johansson, a k a Miss Inga.

Hej Martin, vad roligt att du ville vara med och svara på tio frågor om skönhet!
De flesta känner ju dig som Miss Inga. Hur lång tid lägger Miss Inga framför spegeln innan hon ska ut och svira?

– Mindre tid än vad man tror! Kanske en timma från det att jag har rakat mig (läs: dragit handduken lite löst i fejjan) jag har verkligen ingen direkt skäggväxt att skryta med! Det som tar mest tid är att fixa med håret. Jag använder clip on-löshår från Rapunzel of Sweden. Det är snyggt nu när mitt egna hår har vuxit så pass långt att det inte blir några fula löshårskanter.

Är Martin lika glammig som Miss Inga?
– Jag går helst omkring i träningsoverall. Typ nästan jämt. Jag har dock en mycket dyr hobby och passion för att bära märkeskläder från PradaDior och Acne så det gör jag titt som tätt. Hade jag kunnat gå på affärsmöten och på krogen i min luggslitna Adidas hade jag nog banne mig gjort det! Men som ”Martin” är jag extrem snabb. Jag går från zero till smashing på några få minuter!

Skönhetsingrepp är ju alltid ett hett ämne, vad har du för tankar och åsikter?
– Att alla får göra precis som de vill. Jag tycker dock att för stora läppar och pattar känns väldigt fult och väldig 90-tal. Själv har jag sprutat in lite botox runt mina ögon vid ett fåtal tillfällen. Det syntes dock inte så mycket mer än att jag såg lite piggare ut. Nu var det dock över ett år sedan jag gjorde det. Sedan kan jag tycka att folk börjar sprutar sig alldeles för tidigt. Jag är ändå 35 år gammal och levt ett spännande liv, är man under 30 känns det som att kasta pengarna i sjön.

Har du någon gång varit med om någon ordentlig sminktabbe, berätta?
– Kära du, det är så många att de inte går att räkna upp. Men när den där YSL-pennan kom (i enbart en färg  som var vääääldigt ljus) hakade jag liksom alla andra på den trenden. Precis som dem såg jag ut som en jäkla panda…

Berätta om sminkprocessen från man till kvinna, vad är svårast att få till?
– Den är svår att förklara såhär på rak arm, men det är mycket ”shading” på kindben och att försöka få till så stora ögon som möjligt. Jag är dock inget fan av att sminka på nya ögonbryn. Det funkar jättebra på scen, men inte i en vanlig nattklubbsmiljö som jag oftast rör mig i. Jag tycker att det svåraste är att få till just ögonbryn. Min make up-artist Frida Ehres (som jag bland annat använder mig av vid stora fotograferingar) är drottningen av ögonbryn och fått mig att inse att om man har snygga bryn löser sig det mesta.

Vad tycker du att tjejer och killar i allmänhet är sämst på vad gäller smink?
– Ett vanligt misstag som jag tycker att många ”fjortisar” gör att är att glömma av att pudra på halsen. Att vara jättebrun i ansiktet och kritvit på halsen är inte en bra look för någon!

Vilken är den fulaste skönhetstrenden du hakat på?
– Att ha alldeles för mörk läpp-penna till beiga läppar a´la Posh Spice 1998. Herre min Gud. Att man ens tyckte att det där var snyggt!

Bästa budgetfavoriten?
– Jag gillar det mesta från Nivea. Det påminner mig lite grann om min lyckliga barndom!

Vilken känd person sminkar sig snyggast?
– Min bandkollega Dominika (Happy Hoes) sminkar sig riktigt bra om hon lägger manken till. Tantaluran kan dessutom sminka sig i bäckmörker och ändå pricka rätt! Annars är ju valfri Kardashian-syster alltid smashing.

Vilken skönhetstrend hoppas du aldrig kommer tillbaka?
– För mycket vitt i ögonvrån. Nej det får inte dina ögon att öppna upp. Nej det får inte dig att se pigg ut. Det enda man ser är att man har just för mycket vitt i ögonvrån!