Som besökare på Modette samtycker du till användandet av s.k. cookies och adblockeridentifiering för att förbättra din upplevelse hos oss. Jag förstår, ta bort denna ruta!

Mest läst

Makeover - Från blond till svart

1 av 14

Klicka vidare i bildspelet för att se förvandlingen steg för steg.

2 av 14

Såhär risigt såg det ut innan vi satte igång.

3 av 14

...

4 av 14

Här börjar första färgningen mot rött.

5 av 14

I med hårfärg...

6 av 14

Nu ser det bubbelgumsrosa ut!

7 av 14

Sen var det dags för färgen att sköljas ur!

8 av 14

Och så var det rött!

9 av 14

Sedan la Sandra i den mörka hårfärgen, och under verkningstiden passade vi på att färga brynen.

10 av 14

Nu var det mörkt.

11 av 14

Och dags att fönas!

12 av 14

Håret fick lite nytt liv och blev superglansigt.

13 av 14

Och på med lite smink för att se respektabel ut på bild!

14 av 14

Och så var första ronden hos Sandra klar!

Dela på Pinterest
Amanda Berg besökte Sandra Jedenborg på salongen Grolleman & Keto för en makeover. En ganska drastisk sådan.

Grolleman & Keto ligger på Folkungagatan på Södermalm och där har Sandra Jedenborg sitt tillhåll när hon inte är i skolan och jobbar som frisörlärare. Jag gick hit för att göra en liten makeover - något vi nog alla är sugna på när våren närmar sig. Jag var blond då och hade väl egentligen inte mycket till frisyr, men hade siktet inställt på nattsvart och lugg. En tanke som växt sig stark efter det att jag sett någon bild á la 70-talet på Pinterest. Drastisk förändring kanske man kan tycka, men jag tycker det är mycket roligare så.

Att gå från blond till svarthårig är något som jag tror många anser vara enkelt att göra hemma i badrummet, men för att få ett anständigt resultat krävs det lite mer kunskap än så. Åtminstone borde man vara medveten om hur håret och färgningsprocessen fungerar.

Det första man gör är att färga håret rött. När man har blonderat håret tidigare har man tagit bort alla pigment, vilket gör att de tenderar att slå över i grönt om man bara lägger på en svart färg rakt upp och ned. När håret är rött gör man om färgningsprocessen en gång till och använder då den nyansen man vill ha. I mitt fall tog vi den mörkaste bruna - något som kan vara ett smart steg om du är osäker på huruvida du passar i korpsvart eller inte. Då blir tonen lite mjukare men fortfarande nästan lika mörkt som svart. Dessutom kommer du troligtvis behöva lägga en ytterligare omgång färg efter ett par veckor, då håret tenderar att släppa från sig färgen den första gången.

Samtidigt som hårfärgen fick verka passade Sandra på att färga mina bryn, så att de skulle passa bättre till håret. Jag har alltid varit en person som färgat både hår och bryn hemma, men har på senare år insett att det inte går att jämföra med ett besök på salongen. Brynen kostar dessutom inte särskilt mycket alls, och det blir betydligt bättre och mer hållbart resultat.

Du kan följa hela processen i bildspelet, och nästa artikel visar vi resultatet efter förlängning, luggklipp och ytterligare en färgning!