Brun utan sol – Skönhetsredaktören ger sina bästa tips

Skönhetsredaktören Magda ger Modettes läsare sina bästa tips om hur du lyckas med brun utan solandet på bästa sätt! - Foto: meandme.se
Dela på Pinterest
Tidigare har vi på Modette testat olika brun-utan-sol-produkter och även testat en hemma-spray-tan. Nu tänkte vi gå lite djupare in på ämnet och få lite handfasta tips och råd från Magda Omerspahic, chefredaktör på skönhetssajten Meandme.se.

Hej Magda! Du är lite av en expert på skönhet. Skulle inte du kunna ge Modettes läsare dina bästa tips på hur man lyckas bäst med sin brun utan sol? 

– Ja, absolut! Det nästan roligaste i mitt liv är skönhetsprodukter. Det lät lite tragiskt nu i efterhand haha, men på riktigt – känslan av att öppna förpackningen till en ny produkt är så mysig!

– Mina tre bästa tips inför BUS-smörjet är:

1. Skrubba!

Skrubbandet är absolut viktigast, du får bort alla döda huceller och får igång blodcirkulationen. Mitt bästa tips är att torrskrubba sig först med en borste och sedan hoppa in i duschen och köra med peelingvante och någon god kroppspeeling. Peela hela kroppen från topp till tå och i cirkulär rörelse. Efteråt är du lika len som en bebbe.

2. Smörj!

Också en superviktig del faktiskt eftersom BUS fäster bättre på insmord än yttorr hud. Smörj med lotion som är snabbabsorberande, med det sagt: ingen för fet eller oljig produkt för då kommer BUS:et att bara "glida ovanpå" istället för att fästa på huden.

3. Underhåll!

För att behålla brännan så behöver du naturligtvis underhålla den också. Så BUS:a två gånger i veckan och börjar färgen bli för ojämn så är det dags att börja om med punkt nummer ett igen.

Om man snabbt vill bli snyggt solkysst, vilket är ditt bästa tips då? Något favorit solpuder? 

– Ja! Jag har testat mig fram med både billiga och dyra solpuders. Har totalt fastnat för MACs Pro longwear bronzer i nyansen "Nude on board" och fasar för om – och när – de slutar producera den. Jag får den där perfekta solbruna nyansen. 

– När det gäller solpuder så ska man tänka på om man vill ha ett solpuder med eller utan glitter, jag föredrar utan, samt vilka undertoner den har. Många solpuder har lite för mycket rött i sig vilket gör att man får en nästan lite onaturlig hudfärg i ansiktet, dem nyanserna skulle jag undvika och i stället satsa på ett fräscht rouge i kombination med solpuder. 

Slutligen, har du något annat tips på någon produkt till våra läsare nu när vintern smygit sig på och man kan känna sig lite blek och tråkig? 

– Jag skulle rekommendera lite mer glow i ansiktet som du fixar med antigen en flytande- eller fast highlighter. Jag gillar Mineral shimmer från Emite som jag har skrivit om här. Den duttar jag på kindbenen, näsan och under ögonbrynet. Vill du köra budget så kan du använda valfri ögonskugga i pärlemofärg och använda som highlighter.