5 knep till fylligare läppar utan fillers

Vill du få fylligare läppar? Testa det här!
Vill du få fylligare läppar? Testa det här! - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Drömmer du också om fylligare läppar utan att injicera? Idag tipsar vi dig om fem enkla knep som gör dina läppar mer fylliga och pussvänliga.

Med olika metoder kan du få dina drömläppar billigt och snabbt – utan skönhetsingrepp. Fuska fram fylliga läppar på ett naturligt sätt eller med hjälp av smink, vad väljer du? 

1. Skrubba läpparna

Rengör läpparna! Du får bort döda hudceller och samtidigt får du fram en jämn lyster. Du kan antingen rengöra läpparna med en tandborste som gör att blodcirkulationen stimuleras och läpparna får en liten kick. Andra alternativet är att du skrubbar läpparna med socker och vatten. Ett tips är att alltid fukta läpparna med läppsyl eller läppbalsam efter varje rengöring.

2. Träna läpparna

Det finns faktiskt träningsövningar för dina läppar. Visst låter det roligt? Den ena övningen är att vissla. Har du svårt att vissla eller tycker du det är trist? Sätt på musik och försök att vissla med takten, högt och med mycket energi. 5 minuter per dag räcker för att få fram en fyllig effekt och för att bygga dina läppmusker. En annan metod kallas för smilekyssen. Ha munnen stängd och le så stort du bara kan i fem sekunder, därefter putar du ut med läpparna (låtsas att du pussar någon) i ytligare fem sekunder och så repeterar du övningen i en minut. Även denna övning gör så att läpparna får en fyllig form. 

3. Röda läppar

Med en stark dramatisk färg på läpparna ser dem större och mer framstående ut. Använd en läppenna där du målar lite utanför din läpplinje, antingen är läppennan i samma färg som läppstiftet eller så använder du en hudfärgad läppenna. Det får dina läppar att se större ut!

4. Highlighta din amour-båge

Du framhäver läpparna allt mer och du får ett fint lyster med lite highlight på. Du målar med en vit mjuk läppenna på övre läppen utanför den yttersta konturen. Om linjen blir för skarp så kan du smeta ut det med fingret. 

5. Använd en Lip plumper

Vill du känna av lite pirr på läpparna? Då investerar du i en lip-plumper. Läpparna ser mer framstående ut och du får en fylligare effekt under en kort tid, beroende på vad för plumper du använder. Lip-plumper är ett super bra tips om du vill ha ett kortvarigt resultat.