10 saker som får ditt hår att växa snabbare

Frisyr. Hår.
1 av 3
Hur får du ditt hår att växa snabbare? - Foto: Stella Pictures / Robert Eklund
Hår. Rätt kost.
2 av 3
Vill du få ditt hår att växa snabbare? Vi har listat 10 av de allra bästa tipsen som ger håret en kickstart. - Foto: Privat
Mode.
3 av 3
Såhär får du ditt hår att växa. - Foto: Privat
Dela på Pinterest
Strävar du efter långt hårsvall men tycker att det tar en evighet för ditt hår att växa ut? I dag listar vi de bästa tipsen som ger ditt hår en kickstart.

1. Rätt kost = längre hår

Kosten som du äter har en enorm inverkan på hur snabbt ditt hår växer. Rätt och balanserad kost med ingredienser från alla delar av kostcirkel maximerar din hårväxt.  Kosten som bäst ger dig det långa och efterlängtade svallet: Lax, valnötter,Ostron Sötpotatis, ägg, spenat, linser och ärtor, grekisk yoghurt, blåbär och fågel.

2. Ät ofta

Försök att äta ofta! Omdu ger din kropp näring under jämna perioder visar du den att detfinns näring så att det räcker till hela kroppen. Kroppen tillgodose då delarna som hår, hud och naglar med en extra boost som sätter spurt på hårväxten. 

3. Hitta en bra inre balans

Att ha en bra inre hälsa är super viktigt för att få hårsvallet att växa. Ta dig en funderare, hur mår du ? Hur är din form och energinivå? Gör en hälsoundersökning och ta reda på vilka ämnen din kropp eventuellt har brist på. 

4. Undvik stress

Något som påverkar hårväxten negativt är stress. Stress släpper ut ämnet Kortisol i kroppen, ett ämne som kan leda till hårförtunning. Gör saker som får dig att slappna av. Träna, ta promenader eller meditera!

5. Minskavärme, styling och kemiska behandlingar

Något som sliter hårtopparna är färgning, blekning och hög värme. De bästa tipsen är helt enkelt att minska antalet kemiska behandlingar och att vrida ner graderna på din plattång. Ha i tanken att värmen på hårtången aldrig ska vara vara över 170 grader. Obs! Glöm inte: Värmeskydd till håret för att undvika att hårtopparna går av. 

6. Sov med tofs

Ettbra tips som motverka slitna toppar är att sova med håret uppsatt i en hög och lös tofs.

7. Vitamin-och proteinboosta din kropp

Ät vitaminer i mängder! De boostar ditt hår och sätter spurt på hårväxten! 

8. Ta hand om din hårbotten

Hårsäckarna är grunden till ett hälsosamthår, därför måste dessa vårdas! Det bästa tipset är att använda en inpackning eller hårmask för att återfukta din hårbotten.

9. Håll håret rent

Genom att tvätta håret regelbundet håller du håret och framförallt hårbottnen ren. Grundregel: Ju bättre skick din hårbotten är i, desto snabbare växer ditt hår. Punkt.

10. Fuktbomba håret!

Underhåll ditt hår med proteiner och fukt. Bra schampo, inpackningar och oljor stärker håret och motverkar klyvna toppar som faller av.


Bilder: Stella Pictures