Så återställer du ansiktet när du sovit med smink

- Foto: TOBY KNOTT
Dela på Pinterest
Hoppade du över att tvätta bort sminket i går? Här är hur du snabbt fixar skadan.

Vi kan inte skälla på dig för att du har sovit med smink. Det händer den allra bästa av oss även om det är klokt att inte göra det till en vana (läs: gör det inte). Vi förlåter en natt med heltäckande foundation men gör din hy? Som tur vad finns det några saker som fixar skadan. Ta dig till ett handfat och gör följande:


1. Tvätta två gånger

Motstå frestelsen att klämma nya porer som dykt upp under natten och gå direkt till rengöringen. Börja med att massera en oljerengöring mot torr hy i ansiktet för att ta bort överblivet smink. När du gjort detta, skölj bort oljan och tvätta en gång till med en kräm som även verkar mot torrhet. Skrubba noga och torka med en ren handduk. 

Nu när du fått bort gårdagens sminkrester kommer du förmodligen vara lite klokare på vad som faktiskt händer när du sover med make-up. Hyn kan bli full med tilltäppta porer i vissa område och väldigt torr runt andra. Det är därför viktigt att behandla varje område efter behov. 

2. Ansiktsmasker 

En bra ansiktsmask kommer inte ge dig perfekt resultat direkt (tyvärr, ingenting kommer) men den har potential att stoppa finnar och dämpa torrhet. Vi uppmuntrar dig till att blanda masker för att passa ansiktets olika behov - en djuprengörande lera till områden med porer och en återfuktande mask där det behövs.

3. Låt ansiktet vila

När du har sköljt bort masken och torkat ansiktet med en ren handduk måste du smörja in det med näring. Ta några droppar olja, ansiktsvatten eller kräm och smörj noggrant utan att skölja bort. Obs: Du bör inte använda mer smink under dagen. Hur löjligt det än låter så måste huden andas. Ta ett steg bort från sminkväskan och vi lovar att du kommer känna dig som ny.

Läs också: 9 sätt att få bort pormaskar