Så får du längre ögonfransar – utan mascara

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
För mer volym behöver inget extra smink eller några lösögonfransar. Det enda du behöver göra är att läsa det här.

Eftersom alla tyvärr inte har välsignats med djupa och mörka ögonfransar som Megan Fox så har vi istället fått lära oss tricksen som hjälper oss på vägen. Här är våra bästa tips på hur du får de längsta fransarna utan att använda extra produkter eller extensions.

1. Gnugga inte 

Vi kan inte säga det tillräckligt många gånger – var försiktig när du tvätta bort ditt ögonsmink och gnugga inte. Då bryter du av fransarna. Se till att skaffa ett bra rengöringsmedel för ögon som lätt tar bort smink. Var noga med att all mascara försvinner från dina ögonfransar innan du går och lägger dig. Att sova med produkter sliter och torkar ut fransarna. 


Redaktionens favorit: "Gentle Eye Make-Up Remover" Loreal, 60 kr.

2. Skippa mascaran

Känns det dumt att lämna hemmet utan mascara? Då är det dags att tänka om. Mascara torkar ut dina ögonfransar. Ta en paus från ögonsmink en dag eller två. Vi lovar att du kommer märka stor skillnad och ha dubbelt så mycket volym nästa gång du applicerar ögon-make på fransarna. 

3. Vaselin

Om du nu använder mascara varje dag, vad kan du göra för att fransarna inte ska torka ut? Svaret är något så enkelt som en burk vaselin. Applicera på fransarna innan du går och lägger dig så växer de och blir fina! Vaselin är även billigt och räcker väldigt länge som helst. Hur bra?


Redaktionens favorit: Apoteket, 25 kr

4. Låna inte andras mascara

Använder du ofta andras mascaror? Detta är ett big no no om du vill få längre fransar då bakterier och ögoninfektioner lätt förs över via borstar och smink. Ett bra tips är att alltid ha ett sminkkit i handväskan som du kan ta upp vid måste-ha-smink-nu-kriser.


Denna från Lancome är vår favorit!

5. Böj ögonfransarna 

Ett bra tips för längre fransar utan att använda extraprodukter är den klassiska ögonfransböjaren. Obs: Böj aldrig ögonfransarna när du har smink, detta ger motsatt effekt och kan bryta av dem.  För att få en snygg böjning på fransarna så kan man dela upp processen i tre delar. Börja först längst in, sedan mitten och sist topparna. 


Redaktionens favorit: Lyko, 187 kr


Ett ögonfransserum är ett måste för att få fransarna att växa, här är vår favorit från X-lash!

Läs också: Modetternas bästa skönhetstips