Så går du bäst från brunett till blondin – utan att skada dina toppar

- Foto: Stella pictures
Dela på Pinterest
Vi har frågat hårexperterna på TONI&GUY; – här har ni svaren.

Hur går man från brunett till blondin på bästa sätt? Och kan man verkligen undvika slitna toppar när man bleker sitt hår? Detta är helt klart frågor som såååå många undrar. Vi tyckte därför att det var dags att prata med färgteknikerna och experterna på TONI&GUY för att en gång för alla ta reda på svaren. Så här gör du:  

1. Boka en tid hos en frisör/färgtekniker

Det första du gör är att boka en konsultation med en frisör/färgtekniker som kan berätta för dig hur pass ljus du kan bli utan att blekningen skadar ditt hår. De berättar även om det är slingor, helblekning eller avfärgning som passar ditt hår bäst.

2. Använd toning och inpackningar

När du väl blekt ditt hår är ett bra tips att använda sig av toning. Följ sedan upp med rätt produkter för efterbehandling hemma t.ex en nyanserad inpacknig. Rådfråga alltid din frisör om vilka produkter som passar ditt hår.

3. Blek bara topparna

Mellan var 6:e-10:e vecka kan du behöva bleka utväxten med det är viktigt att tänka på att inte bleka längderna igen för att undvika att skada håret.

4. Använd återfuktande produkter 

Använd rätt produkter så som återfuktande inpackningar och ibland produkter med färgpigment för att få en blekare nyans. 

Läs också: Så skyddar du bäst ditt hår från värme 

Källa: Intervju med TONI&GUY