5 parfymer du behöver i ditt liv

- Foto: Ylva Lindberg/Privat
Dela på Pinterest
Ylva Lindberg är affärsutvecklingschef på bland annat Modette, men hon har också stenkoll på skönhet. Vi bad henne tipsa Modetteläsarna om ett parfymöverlevnadskit för alla situationer i ditt liv – fem dofter du helt enkelt behöver, idag.

För 9 till 5: "Le Petit Grain" från Miller Harris

"Citrus, blandat med citrus, toppat med citrus och med en botten av citrus, basically. Den ultimata smart tjej-doften, som förstärker att du är en jäkla boss i situationer som nationella prov, arbetsintervjuer och dejter med en sexig doktorand i sociologi."

För weekenden: "Pulp" från Byredo


"Söndagsparfymen. Tusen mogna plommor, fikon och annat göttigt kommer och sveper in dig i lathet och lyx. Dofternas vita herrskjorta i weekendstilen, på det sättet att den passar till allt som är mys. Brunch med tjejerna? Söndagswino? Bloggarvärdig frulle på ägg, frukt och cappuccino iklädd enbart vita herrskjortan och trosor? Pulp förhöjer allt det."

För natten: "Coccobello" från James Heeley

"Salt, kokosnöt, palmblad och en lite oklar drink. Coccobello är alltså att tumla hem småfull klockan 05 på semesterstranden, tappat på flaska. Obviously självklar i din doftgarderob. För exakt de tillfällena, men också för januarikvällen när du känner ohanterlig avundsjuka och lite, lite hat över alla bikinibilderna från Mexico i ditt instagramflöde. Lägg ner mobilen, på med Coccobello, slut ögonen, andas."

Bild: Ylva Lindberg

Läs också: Så får du till de perfekta brynen

För hämnden: "Ivoire" från Balmain

"För tuffa förhandlingar på jobbet, kallt krig med din före detta bff, avpollettering av en fuckboi och andra tillfällen då du bara går vinnande ur striden om du agerar total ice queen. Ett doftmässigt bitch face som gör dig stenhård, sval och snygg som huvudpersonen i hämndscenen i en high schoolfilm. Hemligheten ligger i sjuka mängder iris. Inte min favoritblomma, men effektiv."

För dejten: "Xocoatl" från Fueguia 1833

"Det är svintråkigt med "killar gillar"-regler. I motsats till vad du läst så ska du förstås dejta i rött läppstift, turkos liner och/eller borderline bindgalen nail art om det får dig att känna dig fin. Och den som känner sig het i udda men coola dofter som Etat Libre D'Oranges Jasmin et Cigarette (luktar exakt som det låter) ska naturligtvis köra den när hon går ut med sin bae. Men ibland vill man ha en shortcut och en varm, chokladig doft är då ett säkert kort. Xocoatl är exakt en sån, med en boozig basnot av rom som ju knappast skadar ditt case här."

Följ Ylva på Instagram här!