9 vanliga misstag som kan förstöra ditt hår

hår, skönhet,
Gör du dessa vanliga misstag med håret? - Foto: Shutterstock
Dela på Pinterest
Du sätter upp håret medan det är blött och du använder inpackning och balsam i fel ordning. Här är nio vanliga missar som kan skada ditt hår.

1. Du har håret uppsatt i tofs

Dina hårstrån blir sköra och minde elastiska när du bär tofs. Därför är det viktigt att ibland låta håret vila från gummisnoddar. Trivs du bäst i uppsatt hår bör du använda silikonsnoddar eller fläta håret. Det är skonsammare.

2. Du använder samma schampo året om

På samma sätt som att hyn blir torrare på vintern, upplever många att håret blir detsamma. Därför behöver du ett schampo som tillför mer fukt på vintern.

3. Du tvättar håret med fel produkter

Be alltid om råd från din frisör om vilket schampo och balsam som passar bäst för din hårtyp och hårbotten. Gnugga inte för mycket när du schamponerar. Det sliter på håret.

Läs även 7 vanliga misstag som ger fett hår

4. Du tar balsam och inpackning i fel ordning

För bästa resultat ska du använda inpackning efter schamponering och före balsam. Balsam används för att försluta och skydda hårstråna efter dusch och om du inte gör detta efter en inpackning är risken att håret skadas.

5. Du rensar inte filtret på hårfönen

Om du inte tar bort gammalt hår i filtret på fönen försvagas luftflödet och det tar längre tid att torka håret. Då sliter du på håret under en längre tid.

Foto: Shutterstock

6. Du använder för varma redskap

Det är inte optimalt för håret att ha fönen eller plattången på högsta värme. Styla håret med något lägre temperatur. Det tar lite längre tid, men det är ett bra tips för dig som vill ha friskt hår.

7. Du sätter upp håret medan det är blött

Det kan irritera håret och till och med göra så att hårstrån bryts sönder. Vänta därför med att använda tofs tills håret är torrt. Vill du ändå sätta upp ditt blöta hår, använd en hårklämma.

8. Du använder för mycket stylingprodukter

Det finns många skonsamma produkter att få tag på, men oavsett hur bra de är, sliter det på håret om du överanvänder produkterna.

9. Du går till frisören för sällan

Om slitna toppar inte klipps av är risken att hårstråna fortsätter splittras längre och längre upp mot hårbottnen. Klipp dig därför med jämna mellanrum. Även om du vill ha längre hår!

Upplever du att ditt hår ofta blir fett trots att du precis tvättat det? Det finns några orsaker till varför, och det går även att undvika! Se mer i videon.

Läs även Hatar du när nagellacket kladdar? Här är lösningen!

Läs även Det här ska du sluta med om du vill ha en fin hy

Gilla Modette på Facebook!