Så blir du av med finnar i pannan (bästa knepen!)

- Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Finnar i pannan är väldigt vanligt. Det är inget fel med att ha det, nästan alla får dem med jämna mellanrum. Men om det blir besvär har vi några tips på hur blir av med dem.

1. Tvätta bort hårprodukter

Torrschampo i all ära, men vi får inte glömma bort att rester från våra favorithårprodukter kan orsaka finnar i pannan. Tvätta håret ordentligt!

2. Var noggrannare

Många får bättre hy under sommaren då torrheten från vintern lagt sig. Men samtidigt blir huden mer oljig av solen och alla produkter som används. Glöm inte att tvätta bort dagens solkräm innan du lägger på ansiktskräm på kvällen!

3. Använd rätt solskydd

Ta hjälp och lägg ner tid för att hitta ett solskydd som passar din hy, det kommer vara värt det!

4. Se över hormoner

Blir hyn inte bättre trots att du tagit till alla knep? Då kan det ha med hormoner att göra. Sådant är ju inte alltid helt lätt att påverka själv. Men det kan bero på p-piller eller någon annan medicin du stoppar i dig. Hör med din läkare!

5. Minska på sockret

Hur din hy mår kan spegla sig i vad du stoppar i dig. Vi vet att det är svårt, men försök att inte äta godis varje dag i alla fall.

6. Tvätta dina håraccessoarer

Använder du samma hårband eller keps utan att tvätta den? Sluta med det på en gång, bakterierna växer där.

7. Tvätta örngotten

När tvättade du senast dina sängkläder? Det du har mot ansiktet behöver vara rent, annars är det lätt att även hyn blir oren.

Läs även 6 förväntningar alla hade på sin första kyss – och hur det egentligen blev

Läs även 5 skönhetsrutiner att göra varje kväll – för att vakna upp med silkeslen hy

Gilla Modette på Facebook!