Varför din foundation blir dålig – och hur du gör den flawless

Foto: Pexels
Foto: Pexels - Foto: Foto: Pexels
Dela på Pinterest
Här kommer några anledningar som kan bidra till varför din foundation inte blir så perfekt som du önskar – och vad du kan göra åt saken.

1. Ojämn hudstruktur

För att få en slätare hud applicera en primer innan du lägger på din foundation. Den hjälper till att släta ut huden och gör att sminket sitter bättre på plats under dagen. Primern lägger sig som ett utjämnande lager under ditt smink och fyller ut linjer och porer så när du lägger din foundation ser huden slätare ut.

bareMinerals Prime Time Foundation Primer

2. Du använder fel foundation

Om du upplever att din foundation blir dålig kanske det inte är rätt foundation för just din hudtyp. Foundations har olika slags egenskaper och vissa passar bättre till fet hy än till torr och tvärt om.

3. Du använder fel applikator

Om du inte visste så ger olika borstar och svampar olika ytbehandligar. Då det finns så många alternativ där ute kan det vara lite smått förvirrande vilken borste som är till för vad, här nedan kommer en liten miniguide. Annars är det bästa att fråga personalen där du köper dina sminkborstar vilken det är du ska ha till vad.

4. Du applicerar foundation fel

Applicerar du foundation i rörelser uppåt med din borste? Då gör du fel, om du applicerar din foundation i rörelse nedåt kommer du undvika att borsta upp dina små hårstrån och gör dem mindre märkbara vilket gör din hy ser mer slätare ut.

5. Foundationen blir orange under dagen

Du tycker att du blandat din foundation så att det ser perfekt ut men under dagen börjar färgen skifta i en orange nyans. Detta kallas oxidation och är verkligen irriterande. Din foundation oxiderar när olika kemikalier i din makeup samverkar och reagerar på din naturliga PH-balans i huden, därför kan den skifta färg. För att motverka detta håll koll på hur lång förbrukningstid din foundation har och håll den så väl tillsluten som möjligt så den inte kommer i kontakt med för mycket luft samt att du kan använda en silikonbaserad primer som fungerar som en barriär mellan din hud och foundation.

6. Din fuktkräm äter upp din foundation

Se alltid till att din ansiktskräm har absorberat ordentligt innan du applicerar foundation eller använd en lättare fuktkräm. Om inte krämen har absorberats ordentligt kan det göra att huden ser ojämn ut.

Detta är en redaktionell artikel, med länkar via vår partner prisjakt.

Läs även: 11 uppiggande skönhetsprodukter som gör underverk när du är trött


Gilla Modette på Facebook!