Så fixar du bikinilinjen vid intimrakning – utan röda prickar

bilden är ett montage.
Tips på hur du ska raka dig för att undvika rosa prickar på Modette.se. - Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
Väljer du att ta till rakhyveln under badsäsong? Så gör du för att undvika röda utslag när du rakar dig, en gång för alla i sommar!

Strandhäng, bad och röda prickar? Lugn! Vi listar vi hur du går tillväga för att slippa röda utslag vid bikinilinjen efter rakning. 

1. Innan rakning 

Steg ett och den största missen många gör är att använda samma gamla rakhyvel vilket ger försämrat resultat och ökad risk för utslag. När du ändå köper en ny – satsa på en hyvel med singelblad och fuktremsa, det minskar risken för irritation och bladen glider enklare.

2. Under rakning 

När det är dags att ta fram hyveln – skrubba först och raka dig inte förrän i slutet av duschen.

En bra tumregel är att tvätta håret innan och ta itu med rakningen efteråt. Då hinner hårstrån och hud mjukas upp, vilket gör det lättare att komma åt med rakhyveln och ger dig bästa tänkbara rakupplevelse – en behagligare och skonsammare sådan. 

Det är även viktigt att använda rätt produkter, anpassade för intimrakning och raka rätt – i hårets riktning för att minimera irritation. 

3. Efter rakning 

Sist, men inte minst – skölj huden med kallt vatten vilket stänger porerna, återfukta slutligen med en intimkräm, som är avsedd att användas efter rakning och förhindra irriation och röda prickar.

Tänk på att inte raka dig samma dag som du planerar att sola och/eller bada. Huden kan nämligen irriteras ytterligare av sol, sand, salt och klor.

Mer:

5 äckliga saker som händer om du inte byter rakhyvel tillräckligt ofta  

Gilla Modette på Facebook!