Så vet du vilken hårfärg som passar dig bäst – enligt experten

Bild: Unsplash
Bild: Unsplash - Foto: Bild: Unsplash
Dela på Pinterest
Att hitta den perfekta hårfärgen just för dig är inte alltid helt lätt. Men det finns några knep som hjälper dig hitta rätt!

Att hitta rätt hårfärg som passar just dig är inte helt lätt. Vem har inte visat upp en bild för frisören men ändå gått därifrån att frisyren känns helt fel på dig? Antagligen de flesta av oss!

Men det finns några saker du ska ha i åtanke i jakten på den speciella färgen som passar just dig. Enligt Michael Rowan, expert på hårfärg hos Smith's London, så sitter hemligheten i ögonen.

"Kvinnor med bruna eller hasselnötsfärgade ögon passar bra i de typiska höstfärgerna: rött, koppar och guldiga toner", berättade Michael i den brittiska tidningen Marie Claire.

Men om du ändå är sugen på att bleka håret så borde du satsa på en mer gyllene ton.


Har du däremot blåa ögon så borde du satsa på kallare toner. Om du är brunett så bör du ha en kall underton och om du är blondin så bör du inte snåla med silverschampot!

Medan personer med gröna ögon kan välja och vraka när det kommer till hårfärger.

"Har du gröna ögon så kan du leka med både kalla och varma hårfärger. Koppartoner kommer få dina ögon att 'poppa' medan en djupare och rostigare ton kommer få fram värmen i din hudton", berättar Michael. 

Mer: 

Jag gick från brunett till blondin utan frisör – så gjorde jag

Jag blekte sönder håret – här är produkten som räddade det

Gilla Modette på Facebook!