Mest läst

Är ditt hår slitet? Så här gör du en grym hårinpackning hemma

Tipsen för din hårtyp. Foto: Unsplash
Dela på Pinterest
​Är ditt hår slitet efter att du har använt plattång, varit utomlands eller efter färgbehandlingar? Du behöver inte lägga en halv förmögenhet på en hårinpackning, kolla in vad du har hemma och sätt ihop en egen.

Gör en egen inpackning med ingredienser du har hemma. Dessutom är det toppen att använda naturliga ingredienser och skona ditt hår från parfym och konserveringsmedel. 

För torrt hår

Ta 2 msk honung och 2 msk olivolja och massera in blandningen i håret. Låt sitta i 30 minuter och tvätta sedan ur håret som vanligt. 

Torrt hår. Foto: Shutterstock

För slitet hår

Blanda 4 msk naturell yoghurt, 1 äggula, 1 tsk honung och 1 msk olivolja till en jämn smet. Massera in i hela håret och särskilt i topparna då de brukar vara mest slitna. Låt verka 20 minuter och skölj sedan med kallt vatten. 

Snabb inpackning

Har du inte så mycket tid över så är det absolut enklaste att göra en hårinpackning med kokosolja. Låt det sitta i håret i 20 minuter. Det kommer ge ditt hår lyster och är även bra för torrt hår.

För fylligare hår

Mosa 1 banan  och blanda med 1 tsk honung. Applicera blandningen i fuktigt hår och låt sitta 20 minuter. Tvätta sedan ur ordentligt med schampo.

För fett hår

Blanda 1 msk vinäger med 2 dl vatten och en nypa salt. Massera in blandningen i håret, främst i din hårbotten och låt verka en timme. Skölj sedan med kallt vatten. Denna hårinpackning renar din hårbotten och motverkar fett. Ger även otrolig lyster.

Ge dig själv lite extra tid i badrummet och unna dig en hårinpackning redan ikväll!

Mer: 

5 fuktkrämer mot torr hy för dig som torkar ut på vintern

Gilla Modette på Facebook!