Är ditt hår slitet? Så här gör du en grym hårinpackning hemma

Frissigt hår? Sluta lägg pengar på dyra behandlingar, gör det hemma istället.
Frissigt hår? Sluta lägg pengar på dyra behandlingar, gör det hemma istället. - Foto: Canva
Dela på Pinterest
​Är ditt hår slitet efter att du har använt plattång eller efter färgbehandlingar? Du behöver inte lägga en halv förmögenhet på en hårinpackning, kolla in vad du har hemma och sätt ihop en egen.

Hårinpackning 

Gör en egen inpackning med ingredienser du har hemma för att motverka torrt och frissigt hår.

Vad innebär torrt hår? 

Torrt hår kännetecknas med att håret upplevs som frissigt och trassligt. Torrt hår kan bero på flera saker men den huvudsakliga orsakerna är att du stylar det för mycket, hur vädret är, om du färgar håret för ofta eller att du klipper för sällan. Därför behöver håret få mycket återfuktning med exempelvis inpackning. Nedan hittar du tips på hårinpackningar du kan göra hemma.

Hårinpackning för torrt hår

1. Ta 2 msk honung och 2 msk olivolja och massera in blandningen i håret. Låt sitta i 30 minuter och tvätta sedan ur håret som vanligt. 

Torrt hår. Foto: Shutterstock

2. Blanda 4 msk naturell yoghurt, 1 äggula, 1 tsk honung och 1 msk olivolja till en jämn smet. Massera in i hela håret och särskilt i topparna då de brukar vara mest slitna. Låt verka 20 minuter och skölj sedan med kallt vatten. 

Snabb inpackning

3. Har du inte så mycket tid över så är det absolut enklaste att göra en hårinpackning med kokosolja. Låt det sitta i håret i 20 minuter. Det kommer ge ditt hår lyster och är även bra för torrt hår.

Hårinpackning för fylligare hår

Mosa 1 banan och blanda med 1 tsk honung. Applicera blandningen i fuktigt hår och låt sitta 20 minuter. Tvätta sedan ur ordentligt med schampo.

Hårinpackning för fett hår

Blanda 1 msk vinäger med 2 dl vatten och en nypa salt. Massera in blandningen i håret, främst i din hårbotten och låt verka en timme. Skölj sedan med kallt vatten. Denna hårinpackning renar din hårbotten och motverkar fett. Ger även otrolig lyster.

Se till att unna dig en hårinpackning

Vårat bästa tips är att faktiskt ge dig själv lite extra tid i badrummet. Vi vet att det ibland kan vara så svårt med tanke på våra tidspressade scheman men försök att emellanåt unna dig en hemmagjord inpackning. Varför inte redan ikväll innan du går och lägger dig? Perfekt!

Inpackning torrt hår

Har du varken tid eller ork för att göra egna hårinpackningar så är dessa våra favoriter.

1. K18 

K18 är en intensiv kur som reparerar, stärker och förbättrar hårets elasticitet och får håret att känna mjuk och lent efter bara 4 minuter. Du hittar K18 här till pangpris!

2. Olaplex Nr.8

Olaplex No.8 är en koncentrerad hårkur som både reparerar och ger lyster och fyllighet åt håret, samtidigt som det ger djup återfuktning. Du hittar Olaplex Nr.8 här!

3. KIEHL'S  Amino Acid hair mask 

Amino Acid Detoxifying Scalp Mask är en återfuktande hårmask mot hårbotten som främst bekämpar torrhet och irritationer i hårbotten. Det vi gillar mest är att den även hjälper till att återställa fuktbalansen och ger ett extra skydd mot stylingprodukter. Maskens formula är även berikad med tre aminosyror samt triglycerider baserade på kokosolja. Du hittar hårinpackningen här!

Mer: 

5 fuktkrämer mot torr hy för dig som torkar ut på vintern

Hårinpackningar för torrt hår – 6 tips som verkligen hjälper

Gilla Modette på Facebook!